• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi’de 15 saatlik elektrik kesintisine tepki
01 Ağustos 2021 Pazar 10:20

Silopi’de 15 saatlik elektrik kesintisine tepki

​Şırnak’ın Silopi ilçesinde ana kademe trafoda meydana gelen arıza ile tüm ilçenin elektriği 15 saat boyunca giderilemediği için halk ve esnaf mağdur olurken, Dicle Edaş kesintinin trafo merkezinde çıkan yangından kaynaklandığını belirtti.
Dicle Edaş’ın BOTAŞ’taki ana kademe trafosunda dün 18.00 sıralarında meydana gelen arıza nedeniyle yangın çıktığı belirtildi.
 
Yangınla beraber söndürme ve soğutmanın akabinde ariza giderme çalışmaları başlatılarak tüm ilçenin elektriği kesildi.
 
Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu ilçede halk mağdur oldu.
 
Esnaf kepenk açamadı
 
Arızanın giderilmemesiyle beraber sabah işyerlerini açmak üzere çarşı merkezine gelen esnaf kesinti nedeniyle işyerini açamadı.
 
Esnaf olarak mağdur olduklarını belirten pastane işletmecisi Hüseyin Kutlu, “Dedaş’ın zulmü ve toplumuzun duyarsızlığı diyorum ben buna. Belki insanlar ses çıkarmıştır ama yetersizdir. Bu yazın sıcağında ne yapalım yani, kendimizi mi yakalım dükkânlarımızı mı yakalım? Bölgemiz Türkiye’nin en sıcak bölgesidir. Esnaf olarak mağduruz.” dedi.
 
Lokanta işletmecisi Yakup Toprak, et ve eldeki malzemelerim çöpe gittiği ve bunu kimin karşılayacağını sorarak tepkisini şöyle dile getirdi;
 
“Dünden beridir 15 saattir elektriğimiz yok. DEDAŞ 15 saat boyunca bir arızayı gideremiyorsa bıraksın yapmasın bu işi. Elektrik faturası geldiği zaman zamanında ödemediğimiz zaman kesiyorsun tamam kabul, hadi zararımızı da karşıla.”
 
Recep Eşiyok ise elektriğin sürekli sorun olduğunu belirterek, “Dün akşamdan beri jeneratörüm için 750 TL’lik mazot almışım. Hepimiz mağduruz.” diye konuştu.
 
Arıza giderme çalışmalarını sürdüğü öğrenilirken, elektriğin ilçeye ne zaman verileceği belirtilmedi.
 
Dicle Edaş'tan açıklam
 
Dicle Edaş'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"TEİAŞ ana trafosunun merkezinde oluşan yangın ve patlamadan dolayı bu kesinti oluştu. Yangın söndürme, soğutma ve hasar tespitleri TEİAŞ ekiplerince yapıldı. Yangının ilk anlarından itibaren TEİAŞ ekiplerine destek vererek sistemin yeniden işler hale getirilmesine destek verdik. Diyarbakır'dan da mobil treyler naklettik. Sabah itibariyle mobil treyler sahada. Bu sabah itibarıyla yüzde 80'lik kısma enerji verildi. Kalan bölgeye de mobil treyler üzerinden enerji verilip kesintili bölge bırakılmayacak. TEİAŞ hasarlanan techizatlarını değiştirince normal rutin üzerinden beslenmeye geçilecek." (İLKHA)
Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA