• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor projesi için protokol imzalandı
14 Ağustos 2023 Pazartesi 09:08

"Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor" projesi için protokol imzalandı

Şırnak’ta Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde hazırlanan "Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor" projesi için protokol imzalandı.
Şırnak’ta Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde hazırlanan "Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor" projesi için protokol imzalandı.
 
Silopi Yer Fıstığı Üreticileri Birliği tarafından “Silopi Yer Fıstığı ile Gençlerimiz Üretiyor” projesi kapsamında Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı hazırlandı. Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu çalışmada, Şırnak Valiliği toplantı salonunda protokol imzalandı.
 
Silopi’de bulunan atıl çırçır fabrikası proje kapsamında yeniden faaliyete geçecek. 18 ayda uygulanacak olan projenin toplam maliyeti 2 milyon 670 bin TL. Bu maliyetin yüzde 90’ı yani 2 milyon 403 bin TL’si DİKA tarafından karşılanırken, 197 bin TL’si ise Silopi Yer Fıstığı Üreticiler Birliği tarafından karşılanacak.
 
Atıl çırçır fabrikası içerisindeki forklift, tam otomatik paketleme makinesi, kavurma makinesi, ambalaj paketleme makinesi, otomatik çuval doldurma makinesi, boylama makinesi, kabuk kırma makinesi, konveyör bant makineleri ile bir fabrika kurulacak. Burada dönemsel olmak üzere 10 genç istihdam edilecek. Silopi’de yer fıstığı üreten yaklaşık 140 üretici faydalanacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA