• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Siirt’ten ilk hacı kafilesi yola çıktı
21 Haziran 2022 Salı 09:49

​Siirt’ten ilk hacı kafilesi yola çıktı

​Salgının sona ermesiyle iki yıl aradan sonra tekrar başlayan hac ibadeti için, Siirt’ten ilk kafile dualarla mukaddes topraklara uğurlandı.
Siirt İl Müftülüğü tarafından  organize edilen programda, ilahiler seslendirildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Duygusal anların yaşandığı programda hacı adayları yakınlarına veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Program sonunda 60 hacı adayı, Müftülük önünden otobüse binerek Diyarbakır Havalimanı'na hareket etti.
 
Kur’an tilavetinin ardından bir konuşma yapan Siirt il Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu, hacı adaylarına bazı tavsiyelerde bulundu.
 
Zihnen, fikren ve ruhen bütün algılardan kurtulun
 
Kapıcıoğlu, Hac ibadetinin mükâfatının cennet olduğunu ve hacı adaylarının bu müjdeye nail olabilmek için yola çıktıktan mukaddes topraklara varıncaya kadar zihnen Medine, Mekke, Uhud, Arafat ve Muzdelife ve Mina’ya yönelip, fikren ve ruhen bütün algılardan kurtulup bir süre kendi memleketlerini unutmaları tavsiyesinde bulundu.
 
11 yıl sonra kurada ismi çıktı
 
11 yıl sonra kurda ismini çıktığını ve çok heyecanlı olduğunu belirten hacı adayı Fikri Yusufoğlu, geçen yıl isminin çıktığını ama salgın nedeniyle gidemediğini söyledi. Yusufoğlu şimdi ise çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlı olduğunu ifade ederek hacca gitmenin herkese nasip olması temennisinde bulundu.
 
İlk kurada ismi çıktı
 
Hac için ilk başvuruda isminin çıktığını ama salgın nedeniyle gitmenin bu seneye nasip olacağını dile getiren Naciye Yumuk, "Herkes benden çok dua etmemi istedi, inşallah herkese dua edeceğim, en kısa sürede herkesin bu duyguyu tatmasını istiyorum. Orada bol bol ibadet etme ve Peygamber Efendimizi ziyaret etme imkanı bulacağım için çok mutluyum." dedi.
 
Kutsal topraklara gitmediğimiz halde gitmiş gibiyiz
 
Hep bu günü hayal ettiğini ve heyecandan yerinde duramadığını dile getiren Ayten Onay, mukaddes toprakları görmediğini ama sanki oraları görmüş gibi hissettiğini ifade etti.
 
Zübeyde Erdoğan da mukaddes topraklara gideceği için çok heyecanlı olduğunu ve özellikle Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi vesellem)’i ziyaret edeceği için mutlu olduğunu kaydetti.
 
Dönüşler 14 Temmuz'da başlayacak
 
Salgın nedeniyle son iki yıldır yapılamayan ve bu sene 37 bin 770 kişiyle sınırlandırılan hac ibadeti için son kafile de 5 Temmuz'da hareket edecek. Hac'dan dönüşler ise 14 Temmuz'da başlayacak.
 
Suudi Arabistan makamlarının aldığı karar doğrultusunda sadece 65 yaş altındakilerin gidebileceği hac ziyareti için yolculardan iki doz aşı ve son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi istenecek.
 
Bu yıl yapılacak hac organizasyonunda 900 grup hocası, 200 kafile başkanı, 250 kadın irşat görevlisi ve havalimanları ile otellerde 600 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli görev alacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA