• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyaretleri yasaklandı
02 Ağustos 2020 Pazar 07:45

Siirt'te toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyaretleri yasaklandı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kurban Bayramı arifesi ve tüm bayram boyunca il ve ilçelerde bulunan mezarlık ziyaretleri ve toplu bayramlaşmanın yasaklanmasına karar verdi.
Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan Siirt İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kurban Bayramı'nda alınacak önlemlerle ilgili bir dizi karar aldı.
 
Siirt İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan önlemler şöyle sıralandı:
 
1- Kurban Bayramı'nda hiçbir toplu bayramlaşmanın yapılmasına (Kamu Kurumları, Partiler ve STK'lar vb. dahil) izin verilmeyecektir.
2- Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla, Kurban Bayramı arifesi ve tüm bayram boyunca il ve ilçelerde mezarlık ziyaretlerinin yapılmasına izin verilmeyecektir.
 
3- Kurban Bayramı süresince (29 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında) İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 22.07.2020 tarihli '2020 Yılı Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri' konulu yazısında belirtilen hususların uygulanmasında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken hassasiyet gösterilecektir.
 
4- Covid-19 testleri pozitif çıkan vatandaşlarımızdan, kendisi veya temas halinde bulunması sebebiyle karantinaya alınanların izole edildikleri yerlerden dışarı çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyecek, buna riayet etmeyenler hakkında gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır. Bu doğrultuda, ilgili kişilerin bulundukları yerlerden dışarı çıkmalarına engel olmak amacıyla filyasyon ekiplerimizce ihtiyaç duydukları ilaçların temin edilerek hanelerine ulaştırılması sağlanacak ve bu amaçla gerektiğinde filyasyon ekiplerine kamu kurum ve kuruluşlarından araç temin edilecektir.
 
5- Düğün salonları hariç olmak üzere her ne suretle olursa olsun kafe, restoran vb. yerler ile açık alanlarda düğün merasimlerine izin verilmeyecek olup düğün salonlarında da davetlilere yalnızca kapalı içecek ikramına müsaade edilecektir.
 
6- Yasak olmasına rağmen, bazı mahalle ve köylerde ev ortamında taziye faaliyetlerinin sürdürüldüğüne dair duyumlar alınmakta olup bunların engellenebilmesi maksadıyla meydana gelen her türlü ölüm vakası, İl Sağlık Müdürlüğünce gecikmeye meydan verilmeksizin mahallin kolluk kuvvetine bildirilecektir.
 
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamanın sonunda, yukarıda alınan tedbirlerin uygulanmasında başta sıralı amirler olmak üzere, tüm ilgili görevlilerce takibinin sağlanması ve gerekli hassasiyettin gösterileceği belirtildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 936 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA