• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte TIRda başlayan yangın ormanlık alana sıçradı
06 Ağustos 2022 Cumartesi 09:44

Siirt'te TIR'da başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

İran'dan Mersin iline hurma taşıyan Tır, Siirt'in Baykan ilçesine doğru seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle aniden alev aldı.
Yangını söndürmek ve çevreye yayılmasını önlemek amacıyla Siirt, Baykan ve Batman illerinden itfaiye ve orman işletme müdürlüğüne bağlı ekipler seferber edildi.
 
Edinilen bilgiye göre, Ziyaret-Kozluk yolunda İran'dan Mersin iline hurma taşıyan TIR'ın motor kısmında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Sürücü, kendini araçtan atarak, canını son anda kurtardı. Hemen itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ormanlık alanda hızla yayılan yangının söndürülmesi için itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çalışma başlattı.
 
Öte yandan yangının kısa sürede tüm araca yayılmasıyla, TIR kullanılamaz hale gelirken, ormanlık araziye sıçrayan ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale sürüyor.
 
Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, yangın haberini alır almaz Siirt, Diyarbakır ve Batman'da bulunan tüm ekiplerin seferber olduğunu belirtti.
 
 
"Yol trafiğe bir süre kapalı olacak"
 
Yangını söndürmek ve orman arazisine sıçramasını önlemek için çalışmaların sürdüğünü belirten Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, "Ekiplerimiz cansiperane bir şekilde yangını söndürmek ve çevreye yayılmasını önlemek için çalışıyor. Yangını kısa sürede söndüreceğiz ve trafiğe kapanan yolu hiçbir şey olmamış gibi yeniden açacağız. Sürücümüze ve ilçemize geçmiş olsun." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA