• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte sosyal market şimdiye kadar 835 depremzede ailenin ihtiyacını karşıladı
08 Mart 2023 Çarşamba 08:09

Siirt'te "sosyal market" şimdiye kadar 835 depremzede ailenin ihtiyacını karşıladı

Siirt'te depremzedelerin gördükleri ilgi, alaka ve yardım çalışmaları karşısında bir nebze olsun acıları hafifledi.
Siirt'te depremzedelerin gördükleri ilgi, alaka ve yardım çalışmaları karşısında bir nebze olsun acıları hafifledi. Bu kadar yardım yapılacağını tahmin etmediklerini ifade eden depremzedeler, "Siirt halkı çok merhametli, Allah hepsinden razı olsun. Bizi bağırlarına bastılar." dediler.
 
Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Siirt'e yerleşen depremzedeler, Siirt halkı tarafından sahiplenildi ve büyük destekler verildi.
 
İlk defa Türkiye'de 19 İslami STK el ele vererek açtıkları sosyal marketle depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyorlar ve şu ana kadar 835 ailenin giyim, gıda, ısınma ve birçok ihtiyacı 'sosyal market' tarafından karşılandı.
 
"Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden beri maddi ve manevi onların yanındaydık"
 
Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir
 
Sosyal marketin açılma hikâyesi ve şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, "Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden beri maddi ve manevi olarak çalışmalarımızı yapıyorduk. Deprem bölgesinde yaptığımız çalışmalar yetmedi şimdi de ilimize gelen depremzedelere nasıl destek olabiliriz şeklinde bir çalışmanın içine girdik. Siirt'e 5 bininin üzerinde depremzede aile geldi. Tek başımıza altından kalkacak durumda değildik. Bu nedenle 19 İslami STK ile bir platform kurduk ve sosyal marketi açtık." dedi.
 
"Bu gün birlik beraberlik ve kardeşlik zamanı bütün hayırseverleri yardıma çağırıyorum"
 
Sosyal market açıldıktan sonra her kesimden insana yardım çağrısında bulunduklarını ifade eden Tokdemir, "Şu ana kadar 835 aileye yardımda bulunduk. Sosyal marketin daha fazla ayakta kalabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Çünkü bu uzun soluklu bir süreç, birkaç ayda düzelecek bir mesele değil. Ramazan ayı da geliyor ve Ramazan'dan sonra da bu sürecin devam edeceği görülüyor. Bu nedenle bu gün birlik, beraberlik, kardeşlik zamanı bütün hayırseverleri yardıma çağırıyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Onlar için ne yapsak az daha fazlasını getirmenin gayreti içerisinde olacağım"
 
Cevat Kıngır
 
Depremzedeler için kıyafet getirdiğini belirten Cevat Kıngır, "Rabbim yapılan bu hizmetleri daim kılsın depremzede kardeşlerimiz için ne yapsak azdır. Hayırseverlerin ellerinden ne geliyorsa yapmaları onlar için büyük bir fırsattır. Çünkü ihtiyaçlar oldukça fazla, ben bu gün giysi getirdim. Daha fazlasını getirmenin gayreti içerisinde olacağım, bunlar depremzede kardeşlerimize verilecek." dedi.
 
"Siirt halkının bizi bu kadar bağrına basacağına inanmamıştık"
 
Halime Yat
 
Deprem sonrasında Hatay dört yoldan Siirt'e gelerek ailesine sığındığını ifade eden Halime Yat, "Allah herkesten razı olsun, şu an tarifi edilmez anları yaşıyoruz. Sözcüklerle anlatılmaz. Şükürler olsun ki o zelzeleden kurtulduk. Eşyanın hiçbir önemi yok, evet evim yıkıldı, anılarımız orada kaldı ama şükürler olsun ki Siirt'te sevdiklerimiz var. Siirt halkı çok merhametli Allah hepsinden razı olsun. Biz bu kadar bağrına basacağına inanmamıştık." şeklinde duygularını dile getirdi.
 
"Ben de bu kadar yardımı beklemiyordum her kes elini taşın altına koydu"
 
Elif Deniz
 
Malatya'dan Siirt'e geldiklerinde Siirt halkının kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Elif Deniz, "Rabbim bu depremi bize gösterdi başka kimseye göstermesin, çok sıkıntılar, çok fazla şeyler yaşadık. Çevremizde ki insanlardan ölenler, enkazın altından kalanlar oldu. Halen çıkarılamayan insanlar var. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Ben de bu kadar yardımı beklemiyordum neredeyse her kes elini taşın altına koydu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA