• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te minikler yüz yüze eğitime maskeleri ile geldi
22 Eylül 2020 Salı 06:54

Siirt’te minikler yüz yüze eğitime maskeleri ile geldi

​Yüz yüze eğitimin başlamasıyla okula ilk kez gelen birinci sınıf öğrencileri, salgın nedeniyle alınan tedbirler ışığında sıralarına oturdular.
Sabahın erken saatlerinde aileler, uyum eğitimi için öğrencilerle birlikte okul önüne geldi. Coronavirus önlemi nedeniyle veliler okul içerisine alınmazken, öğrenciler okulun kapı girişinde öğretmenler tarafından karşılandı.
 
21-25 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.
 
Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde bir gün, ilkokul 1’inci sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde bir gün üzerinden planlanacak.
 
Gereken tedbirler alındı endişe duymuyoruz
 
Sabah okula gelmeden önce gerekli tedbirleri alıp çocuğuna maske taktıktan sora okula getirdiğini ifade eden velilerden İrfan Işıktaş, "Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci sınıflar için başladı, hayırlı olmasını diliyorum. Salgınla ilgili gereken bütün bilgilere çocuğuma aktardım. Çocuğum inşallah bu Covid-19 salgınından kendini muhafaza edecektir. Her hangi bir endişe duymuyorum, okulumuz oldukça temiz, öğretmenlerle de görüştük. Gereken tedbirler alındı, inşallah bir sıkıntı olmaz." ifadelerini kullandı.
 
 
Bu sürecin nasıl geçtiğini öğrenene kadar çocuklarımıza eşlik edeceğiz
 
Yaşanan salgından dolayı ne olacağını bilmediğini ifade eden Mehmet Can Bilgi, her hangi bir sıkıntı yaşanmadan bu sürecin atlatılması temennisinde bulunarak şunları söyledi:
 
Herkesin çocuğu okusun geri kalmasın. Bütün çocuklarımıza iyi bir ders ve iyi bir eğitim yılı diliyorum. Çocuklarımız için gerekli tedbirlerin alındığını düşünüyorum. Bizler de çocuklarımıza gerekli uyarıları yaptık. Okulumuzu da daha önceden tanıyoruz. Bir çocuğum daha bu okulda okuyordu, şimdi ise ikincisi başladı. Sürecin nasıl geçtiğini öğrenene kadar çocuklarımıza eşlik edeceğiz.
Yeni arkadaşlar edineceğim için çok mutluyum
 
Yeni okula başlayacağı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade eden birinci sınıf öğrencisi Talha Tanık, "Yeni arkadaşlar edineceğim için çok mutluyum. Maskemi taktım, sosyal mesafeye dikkat edeceğim. Babam bana maske takmam konusunda ve yapmam gereken her şeyi öğretti. Coronavirus salgını olduğu için maske takmak zorundayız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA