• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te metruk ve harabe binalar tehlike saçıyor
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:46

Siirt’te metruk ve harabe binalar tehlike saçıyor

Siirt merkez ve kentin ilk mahallesi olan Algül Mahallesi’nde bulunan metruk yapılar, mahalle sakinlerinin can güvenliğinin tehlikeye girmesine neden oluyor.
Siirt’te terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutan yapılara yerleşen hırsız ile tinerciler, mahalle sakinlerini endişeye sevk ediyor.
 
Siirt merkez Algül Mahallesi 1103’üncü sokakta bulunan harabe ve metruk yapıların hırsız ve madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, buranın yıktırılmasını istiyor.
 
"Hırsız ve tinercileri şikâyet ettiğim için evim 2 kez soyuldu"
 
Mahalle sakinlerinden Sabahat Özgen
 
Yıllar önce kocasını kaybeden ve evde bir kızıyla birlikte yalnız yaşayan Sabahat Özgen, tinerciler ve hırsızları şikâyet ettiği için evinin iki kez soyulduğunu söyledi.
 
Komşularının da evlerinin defalarca soyulduğunu ve büyük bir korku ile mahallede yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Özgen, "Metruk binalar bir an önce yıkılsın. Sürekli evlerimize hırsız giriyor. İki defadır benim evime hırsızlar girdi. İlk seferinde evde ne eşya buldularsa götürdüler. Emniyete gittim ama şikâyette bulunmadım, çünkü emniyet bana dedi ki: ‘Adliyeye gidip gelmekten başın ağrıyacak.’ Geçenlerde tinercileri kovaladım ve resimlerini de çektim onlar da beni tehdit etti. ‘İşimize karışma yoksa sana bulaşırız’ dediler. Çok mağduruz yetkilerin bir an önce metruk binaları yıkmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Bizi tehdit ediyorlar genç kızlarımız var çok korkuyoruz"
 
Mahalle sakinlerinden Aynur Savun
 
Komşusunun evinin soyulduğu sırada müdahale ettikleri için hırsızlar tarafından tehdit edildiklerini iddia eden Aynur Savun, "Hırsızlar komşumuzun evini soyuyorlardı. Komşumun kocası hırsızlara müdahale etmek istedi ama hırsızlar bağırıp çağırmaya ve tehdit etmeye başladılar. Hatta ben de onlara 'ne yapıyorsunuz?' dedim bana da bağırmaya başladılar. Ben çok korkuyorum genç kızlarım var, artık dışarı çıkamıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"4 erkek 3 kızım var çok korkuyoruz gelip bu harabeleri yıksınlar"
 
4 erkek ve 3 kızı olduğunu ve yaşları küçük olduğu için de çok korktuklarını ifade eden Şöhret Tanış, "Sayın Valimiz lütfen bize sahip çıksın ve bizleri bu pislikten kurtarsın. Çok ama çok zor bir durumdayız. Çocuklar dışarı çıkmaya korkarken bizler de evimizin damına dahi çıkamıyoruz. Evimizde rahat bir uyku uyuyamıyoruz. Çok korkuyoruz. Biz, valimizden, belediyemizden destek bekliyoruz. Gelip bu harabeleri yıksınlar. 4 erkek 3 kızım var ve çok korkuyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 541 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA