• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte LGS sınavında başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi
29 Ağustos 2020 Cumartesi 09:01

Siirt'te LGS sınavında başarı gösteren öğrenciler ödüllendirildi

Siirt’te, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarı gösteren öğrencilere Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt’in başarı ortalamasının yükseldiğini ve önemli bir sıçrama yakalandığını kaydetti.
 
Ölçme ve değerlendirmeyi analitik olarak ortaya koyan, ne yapmak istediğini bilen bir milli eğitim kadrosuna sahip olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Hacıbekteşoğlu, “Biz bu kadro, yönetici, öğretmenlerimiz ve velilerimizin ilgisi ile gençlerimizin başarıyı daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum.” dedi.
 
Önemli bir başarı elde edildiğini hep beraber gördük
 
19-2020 Eğitim ve öğretim yılının önemli bir kısmını Covid-19 salgını nedeni ile uzaktan eğitimle sonuçlandığını kaydeden Hacıbekteşoğlu, “Az önce hocalarımız çok sistematik bir başarıyı arttırmak için yürüttükleri çalışma hakkında bilgi verdiler. Bütün gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz, akademik başarılarını, sosyal kültürel, öz güvenlerini artıracağız ve inşallah onlar sayesinde Siirt hak ettiği yere gelecek. 15-16 yıl önce başarı sıralamamız 41’nci geçen yıl ise başarı sıralamamız 79’ncu sıraydı, bu sene çok önemli bir sıçrama kaydedildi. Ama bunun analitik olarak ölçme, değerlendirme mukayese yaparak ortaya koydular ve çok önemli başarı elde edildiğini hep beraber gördük. Ama bu başarı kabul edilebilir bir seviyede değil, biz bu derecede bir başarıya razı gelemeyiz.” diye konuştu.
 
Başarılı olabilecek ama başarısını ortaya çıkaramadığımız öğrencinin sorumluluğu var
 
Bütün imkânları zorlayıp bu seneki başarının çok daha iyisini yapmaya çalışacaklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, “Bu başarıyı daha iyisini gelecek sene kardeşleriniz gösterecek.” dedi.
 
Edip, “Bu gün güzel bir tören için bir araya geldik, istatistiklerde de gördüğümüz şekilde en fazla başarı gösteren öğrencilerimizle bir araya gelmek istedik. Biz öğrencilerin gelecekte çok farklı yerlerde olacaklarına inanıyoruz. Bu ildeki bütün öğrencilerin bizde bir vebali var, eğer öğrencilerin geleceği bize emanet ise kaybettiğimiz her öğrencinin mesuliyetini bizim kendi ruhumuzda his etmemiz gerekiyor. O bilinçle çalışıyoruz, burada başarılı olabilecek ama başarısını ortaya çıkaramadığımız öğrencinin de sorumluluğu var.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 2198 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA