• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte kasaplar kesim yapacak hayvan bulamıyor
15 Mart 2023 Çarşamba 08:56

Siirt'te kasaplar kesim yapacak hayvan bulamıyor

Siirt'e köylerden hayvan girişine izin verilmediği için hayvan bulmadıklarını ifade Kasaplar Odası Siirt İl Başkanı Abdulkadir Can, böyle devam etmesi durumunda et fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti.
Siirt'e köylerden hayvan girişine izin verilmediği için hayvan bulmadıklarını ifade Kasaplar Odası Siirt İl Başkanı Abdulkadir Can, böyle devam etmesi durumunda et fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti.
 
Türkiye’de yaklaşık 2 ay önce görülen SAT-2 virüsü nedeniyle paniğe neden olan, aynı zamanda birçok ilde rastlanılan şap hastalığı nedeniyle Siirt hayvan pazarı da kapatıldı, şehirlerarası hayvan nakline yasak getirildi.
 
Alınan önemler çerçevesinde il içi ve il dışı hayvan hareketleri de ikinci bir emre kadar durdurularak usulsüz yollarla hayvan alım-satımı yapacak olan besicilere 46 bin 159 lira para cezası uygulanacağı bildirilmişti.
 
Öte yandan Öte Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Siirt'te şap hastalığı vakasına rastlanılmadığı da belirtilmişti.
 
Siirt'te şap hastalığının olmadığını ve şimdiye kadar da hiçbir hayvanda tespit edilemediğini ifade eden Kasaplar Odası Siirt Başkanı Abdulkadir Can, Ramazan ayına sayılı günler kaldığını, halkın et ihtiyacını karşılamak için şehir merkezine hayvan girişine izin verilmesini ve yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.
 
"Şap hastalığı Siirt'te yok ve şimdiye kadar hiçbir hayvanda tespit edilmedi"
 
Şap hastalığı nedeniyle hayvan bulmakta çok zorlandıklarını ve et fiyatının da yükseldiğini ifade eden Can, "Şap hastalığı Siirt'te yok. Şimdiye kadar hiçbir hayvanda tespit edilmedi ama başka illerde olabilir. Daha önce etin kilosunu 120-130 liradan satarken şu anda 140- 150 civarında satılıyor. Önlem alınmasa daha da yükselecek." uyarısında bulundu
 
Köylerden şehir merkezine hayvan girişine izin yok önlem alınmasa et daha da yükselecek
 
Köylerden şehir merkezine hayvan girişine kesinlikle izin verilmediğini ifade eden Can, "Askeri ve polis noktalarından hayvan girişine izin verilmiyor. İzin verilsin ki bizlerde zorluk çekmeyelim, biz mecburuz hayvan almaya, müşteri de mecbur et almaya, zaten Siirt'te şap hastalığına rastlanmadı.  Birkaç gün sonra önümüz Ramazan, eğer hayvan gelmese çok zorluk çekeriz." dedi.
 
Yetkililerde kaçak hayvan ihracatına izin verilmesin o zaman et fiyatları düşer
 
Köylerden şehir merkezine et girişine izin verilmesini, aksi halde et fiyatının 200 liranın da üzerine çıkacağını belirten kasap Hayrettin Can, "Hayvan girişine izin verilse biz kesim yapar müşterililere satış yaparız, bu şekilde et fiyatı da düşer. Zaten hastalık ta yok, olsaydı biz de kesim yapmazdık, lokantalar da açamazdı. Yetkililer de kaçak hayvan ihracatına izin vermesin. Canlı erkek Toklu hayvanı 50 liradan alıyorduk şimdi 75 liraya yükseldi. Et ne kadar ucuz olsa daha iyi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA