• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte kan bağışı kampanyası düzenlendi
31 Aralık 2021 Cuma 09:51

Siirt'te kan bağışı kampanyası düzenlendi

Sağlık-Sen Siirt Şubesi ile Kızılay Şubesi işbirliğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı etkinliği bu yıl da yapıldı.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Servisi önünde düzenlenen kan bağışı etkinliğine, Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Kızılay Şubesi Başkanı Nihat Altunç, Sağlık-Sen Şube Başkanı Vesim Eviz ve sendika üyesi sağlıkçılar katıldı.
 
Kan bağışı öncesi basın açıklamasında bulunan Sağlık-Sen Şube Başkanı Vesim Eviz, sağlık çalışanları arasında kanın ihtiyaç değil bir zorunluluk olduğunu hissettirmek için böyle etkinliğin tertiplendiğini söyledi.
 
"Kan bağışı çok önemli, gerekli ve zaruridir"
 
Sağlık-Sen Siirt Şubesi ile Kızılay Şubesi iş birliğiyle Kan bağışının zaruriyetine dikkat çekmek amacıyla böyle bir organizasyon tertip ettiklerini ifade eden Eviz, "Sağlık-Sen'in gelenekselleştirdiği kan bağışı organizasyonunun önemine değinmek için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Kan bağışı çok önemli, gerekli ve zaruridir. Sağlıkçılar işin merkezinde olduğu için ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi biliyoruz, bu nedenle her yıl kan bağışında bulunabildiğimiz kadarıyla bağışta bulunmakla beraber insanlardan da kan bağışında bulunmalarını istiyoruz." dedi.
 
"Sağlık çalışanlarının özlük hakları bir an önce düzeltilmeli"
 
Dünya salgınla boğuşmaya devam ederken sağlıkçılarında Covid-19 varyantları ile mücadele etmeye devam ettiklerini ifade eden Eviz, "Sağlık çalışanlarının Covid-19'un merkezinde olmaları nedeniyle sosyal, mali ve özlük haklarının düzeltilmesi noktasında çalışmaların bir an evvel sonuçlandırılması ve refah düzeyinin arttırılması talebinde bulundu.
 
"Evlatlarımız ve sevdiklerimiz kansızlıktan ölmemeli"
 
Kanın en önemli hayati organlarımızdan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, "İnsanoğlu zekâsı ile sağlık alanında birçok icat yaptı, yapay kalpler üretti. Yapay solunum cihazları üretti, yapay organlar üretti ama kan halen üretilemedi ve kan bizim için halen olmazsa olmaz bir organdır. Evlatlarımız ve sevdiklerimiz kansızlıktan ölmemeli, hem dini yönü hem de sosyal yönden mutlaka bunu düşünmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Altunç da kan bağışının önemine değinerek kan bağışının hayat kurtardığını, yetersiz olan stoktaki kanın son dönemde yapılan çeşitli kampanyalarla artırıldığını söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA