• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te kaçak et kesimine yönelik denetimler arttırıldı
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:46

Siirt’te kaçak et kesimine yönelik denetimler arttırıldı

Siirt Belediyesi bünyesinde tam teşekküllü mezbahanenin hizmete girmesiyle birlikte halkın güvenilir ete ulaşması için çok büyük bir adım atıldı.
Kentte hizmet vermeye başlayan mezbahane ile hayvan kesimi gerçekleştiren esnaf çevre illerdeki kesimhanelere gitme yükünden kurtulurken halkın güvenilir gıdaya ulaşması da daha kolay hale getirildi.
 
Siirt Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı onayı kapsamında faaliyet gösteren kesimhanelerde hayvanlar, veteriner hekimlerin sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kesimi gerçekleştirilmekte ve mühürlenmektedir. Hayvan kesimi yapacak olan herkesin onaylı Mezbahaneler de hayvanlarını kestirmesi zorunludur.  Kaçak kesilen hayvanlar uzman veteriner hekim kontrolünden geçmedikleri için şap, tüberküloz, şarbon gibi zoonoz yani hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar yönünden halk sağlığımız açısından büyük tehdit oluşturmaktadır.  Halk sağlığı için taşıdığı önem sebebi ile mezbahane dışı kesimin önlenmesi büyük önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.
 
“Denetimler aralıksız devam edecek”
 
Kasap, market, lokanta, resmi ve özel yemekhane işletmelerine yönelik denetimlere aralıksız devam edileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
“Açıklamanın devamında, Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Siirt Emniyet Müdürlüğü, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Siirt İl Sağlık müdürlüğü ekiplerince oluşturulan denetim ekibi, Halk sağlığı konusunda alınan tedbirlere uymayan işletmelere yasal işlem uygulanarak, uygun olmayan kesime kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu nedenle tüketicilerimiz et alırken etlerin damgalı ve mühürlü olmasına dikkat etmeli, damgasız etlerin yanı sıra her türlü gıda ile ilgili şüpheli bir durum ile karşılaşmaları durumunda Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ALO 174 gıda ihbar hattına ve Siirt Belediyesi 185 ihbar hattına müracaat etmeleri büyük önem taşımaktadır.” (İLKHA)
Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA