• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te kaçak avcılara idari para ve tazminat cezası kesildi
01 Aralık 2022 Perşembe 08:30

Siirt’te kaçak avcılara idari para ve tazminat cezası kesildi

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Eruh İlçesinde 11 kişiye, 11 kekliği ve 2 tavşanı kaçak avlamaktan idari para ve tazminat cezası kesildiğini açıkladı.
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Eruh İlçesinde 11 kişiye, 11 kekliği ve 2 tavşanı kaçak avlamaktan idari para ve tazminat cezası kesildiğini açıkladı.
 
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Eruh İlçesi Yokuşlu Karakol Komutanlığı tarafından 11 kişiye, 11 kekliği ve 2 tavşanı avlamaktan idari para cezası ve tazminat, kaçak avcılıktan 11 kekliği ve 2 adet tavşanı öldürmekten idari para cezası ve tazminat bedeli, 1 kişiye ise nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpiyi öldürmekten işlem yapıldığını açıkladı.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Siirt İli Eruh ilçesi içerisinde kırsal bölge ve köylerinde Yokuşlu Jandarma Karakoluyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında 11 kişiye ava kapalı olan avlakta avlanmaktan idari para cezası,11 keklik,2 adet tavşanı öldürmekten tazminat bedeli cezası uygulanırken,1 kişiye ise nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için avlanması yasak olan oklu kirpiyi öldürmekten idari para cezası ve tazminat bedeli uygulanmıştır." denildi.
 
 Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri ve Jandarma ekipleri tarafından ölü olarak ele geçirilen 11 adet keklik, 2 adet tavşan, 1 adet oklu kirpi toprağa gömülerek imhası gerçekleştirildi.
 
Türkiye genelinde kotalı avcılık ve Avlak sistemine geçildiğini hatırlatan Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü şu bilgileri paylaştı:
 
"Ava çıkmak isteyen avcılarımız internet üzerinden (AVBİS) avlanacağı avlağı ve av yapacağı türü seçebilecek. Bu uygulama ile avlak bazında sürdürülebilirlik ve tür bazında da çeşitlik zenginleşecektir. Avcılarımızın internet üzerinden kota almadan ava çıkmasın, vizelerini zamanında yaptırmaları ve avlanma izin kartlarını almaları gerekiyor. "4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avcılık belgesi alarak avlanmak isteyenlerin avcı eğitim kursunu bitirerek sertifika alma mecburiyeti bulunuyor. Kursları bitirmeyen ve avcılık belgesi almayanların avlanmaları yasaktır. Talep üzerine açtığımız kurslarda avcılara, avcılığın tarihçesi, etik kuralları, yaban hayvanları ve av dönemleri, silahların kullanımı, ilk yardım, av köpeği eğitimi, doğal hayat, çevre ve önemi, ilgili kanun ve mevzuatlar hakkında bilgiler verilmektedir. Kurs sonunda ise kursiyerlerimiz bilinçlenerek avcılık sertifikalarını almaya hak kazanmaktadır. Kaçak ve usulsüz avlananların karşılaştıkları yaptırımlar her ne kadar ağır olsa da, işlenen suçun doğadaki karşılığı belki de geri getirilemez boyutlarda olmaktadır. İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir." (İLKHA)
Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA