• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte imam hatip okulundan Filistine destek
14 Şubat 2024 Çarşamba 09:16

Siirt'te imam hatip okulundan Filistin'e destek

Siirt Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Gazze halkına ulaştırılması için Umut Kervanı'na bağışladı.
Siirt Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu, düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Gazze halkına ulaştırılması için Umut Kervanı'na bağışladı.
 
Siirt Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Emin Altunç, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerin Filistin'e olan duyarlılıklarının büyük bir fedakarlıkla somutlaştığını belirterek düzenledikleri kermesten önemli bir yardım topladıklarını belirtti.
 
Altunç, bu yardımların savaş ortamında ulaştırılmasının zor olduğunu ancak Umut Kervanı'nın desteğiyle bu zorluğun aşıldığını söyledi.
 
Öğrencilere Mescid-i Aksa'nın ve Filistin'deki kardeşlerinin önemini anlatmaya çalıştıklarını ve Müslümanların Filistin'e yardım etmek için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Altunç, topladıkları yardımları Umut Kervanı Derneği Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir'e teslim ettiklerini belirtti.
 
Okul olarak daha önce de deprem bölgesi ve Yemen yararına programlar düzenlediklerini hatırlatan Altunç, Gazze'de drama dikkat çekerek, "Gazze'deki Müslümanlar yurtları, evleri, sahip oldukları maddiyat için mücadele etmiyor. Oradaki kardeşlerimizin tek davası, tek mücadelesi var: Mescid-i Aksa'yı sahipsiz bırakmamak. Eğer bugün Kudüs'teki kardeşlerimizin gücü düşerse, şunu bilmeleri gerekir ki Aksa gidecek ama Aksa'nın gitmesi siyonistleri durdurmayacak; akabinde Kâbe'ye el uzatma cesareti bulacaklar. Hazreti İbrahim Aleyhisselam için su taşıyan karınca misali gibi herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır. Halkımızdan ricamız, yalvarışımız; namazlarına sahip çıksınlar, her namazdan sonra mutlaka kardeşlerimizi duamıza ortak etsinler ve özellikle küçümsemeden boykota önem göstersinler." şeklinde konuştu.
 
"Bize teslim edilen nakdi yardımı Allah'ın izniyle Filistin'deki Müslümanlara ulaştıracağız"
 
Büyük bir duyarlılık göstererek Filistin'e yardım amacıyla kermes düzenleyip topladıkları nakdi yardımı Umut Kervanı'na teslim eden Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve Okul Aile Birliği Başkanına teşekkür eden Tokdemir de "Bize teslim edilen nakdi yardımı Allah'ın izniyle Filistin'deki Müslümanlara ulaştıracağız, Rabbim hayırlarını kabul etsin. Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı bu anlamlı davranış bizim için büyük bir örnektir. Filistin'de büyük bir katliam, soykırım yaşanıyor. Müslüman kardeşlerimiz oldukça yardıma muhtaç bir haldeler. Bu nedenle bizim onlara destek çıkmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA