• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte hem öğrenci hem veliler karne heyecanı yaşadı
18 Haziran 2022 Cumartesi 09:35

Siirt'te hem öğrenci hem veliler karne heyecanı yaşadı

Siirt'te 2021-2022 eğitim öğretim yılını geride bırakan yaklaşık 98 bin 495 öğrenci, karne alarak yaz tatiline girmenin sevincini velileriyle birlikte yaşadı.
Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne sevincini velileriyle birlikte yaşadılar. Siirt'te ise yaklaşık 98 bin 495 öğrenci karne alarak, yaz tatiline başlamış oldu.
 
Özellikle 8'inci sınıf öğrencilerinin yoğun bir tempo sonrasında mezun olduklarını ve dinlenmeyi hak ettiklerini ifade eden Fen Bilimleri Hocası Ayşegül Üzüm, belirli bir süre dinlendikten sonra yaz tatilini genel okuma ve tekrarla geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
"Yaz tatilinde sosyal medya ve internetten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz"
 
Fen Bilimleri Hocası Ayşegül Üzüm
 
Öğrencilerin özellikle yaz tatili süresince sosyal medyadan ve internetten uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Üzüm, "Veliler çocukların tablet kullanımına izin vermeleri durumunda dahi başlarında durup güvenlikli kullanım sağlamalarını rica ediyoruz. Bizim okulumuzda sosyal medyayı kullanan öğrenci sayımız çok az veya yok denecek kadar az. Varsa da velilerle iletişime geçip sosyal medyadan biraz daha uzaklaşmalarını ve çocukları daha farklı aktivitelere teşvik etmelerini veliler ile konuşuyoruz. Büyüyorlar, büyüdükçe de bireyselleşiyorlar. Daha küçük yaşlarda biz onları yetiştirir isek büyüdüklerinde milletlerine ve dinlerine bağlı bir genç olurlar." diye konuştu.
 
"Çok çalıştım, bugünü bekliyordum, ailem ile zaman geçireceğim"
 
Bu sene 9'uncu sınıfa geçeceğini belirten Berfin Ertaş, karneyle birlikte büyük bir rahatlama duyduğunu dile getirdi.
 
Ertaş, "Teşekkür aldım ama takdiri az bir puanla kaçırdım, benim için önemli olan LGS sınavıydı, bu yaz tatilinde de yeni yerler keşfedeceğim, gezeceğim. Çok çalıştım, bugünü bekliyordum. Biraz ailem ile zaman geçireceğim, çünkü bu dönem benim için çok stresli ve bunalımlı geçti. Bir noktadan sonra pes ediyordum ama sonra niçin başladığım aklıma geldi. Önümde bir hayat var, bu sadece bir adım." şeklinde duygularını dile getirdi.
 
"Bu tatilde ailelerimizle bol bol vakit geçireceğiz"
 
Bugün karne almanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden 8'inci sınıf öğrencileri Hayat Kılıçaslan ve Elif Buse Akkoyun, bu dönem çok çalıştıklarını ve doğru düzgün dışarı çıkamadıklarını, bu nedenle yaz tatilinde hem ailelileri ile bol bol vakit geçirip dinleneceklerini ifade ettiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA