• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte hasadına başlanan buğdayın rekoltesi yüz güldürüyor
25 Haziran 2022 Cumartesi 10:26

Siirt'te hasadına başlanan buğdayın rekoltesi yüz güldürüyor

Siirt'in Kurtalan ilçesi Garzan Ovası'nda başlayan buğday hasadı, rekoltesiyle çiftçinin yüzünü güldürüyor.
Bismillah diyerek ve bereketli olması için dua edilerek Siirt Tarım İl Müdürlüğünün organizasyonunda başlayan 2022 yılı buğday hasadı, yüksek rekoltesiyle çiftçileri sevindirmekle beraber halk için de bir umut oluşturuyor.
 
"305 bin dekar buğday ekim alanından 125 bin ton üzerinde bir ürün bekliyoruz"
 
Siirt il Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan
 
Buğday hasadıyla ilgili bilgi veren Siirt il Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Siirt'te bölgesel iklim değişikliklerinden dolayı buğday hasadının 15 Temmuz'a kadar devam edeceğini kaydetti.
 
2022 yılında 360 bin dekarın üzerinde hububat üretimi yapıldığını ifade eden Demirhan, "2022 yılında yaklaşık 305 bin dekar buğday ekim alanından tahmini 125 bin ton üzerinde bir ürün bekliyoruz. Siirt, 550 bin dekarın üzerinde hububat ve bakliyat ekimi alanı, 140 bin tonu aşkın hububat üretimi, 25 bin tonun üzerinde bir bakliyat üretimi ile Türkiye de önemli bir konumdadır. İl genelinde 2021 üretim yılının kurak geçmesi ile dekara 150 kilogram civarında olan verim bu yıl olumlu iklim koşulları ile dekara buğday da 350-450 kilogram verim alınması bekleniyor. Buğday üretiminin arttırılması için bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün projeleri ve destekleri devam edecektir." dedi.
 
"Hububatta geçen seneye göre çok güzel bir verim elde ettik"
 
Gazanfer Toprak
 
Kurtalan ilçesi Saitybeyli köyünde yıllardan beri kuru tarım hububat ekimiyle uğraştığını dile getiren Gazanfer Toprak, "Allah'a şükürler olsun ki hububatta geçen seneye göre çok güzel bir verim elde ettik. Sadece ben değil bölgedeki bütün çiftçiler bu yıl ki verimden memnun, tabi teknolojinin de ilerlemesiyle çiftçilerin verimin oranına katkılarını görüyoruz. Geçen sene kuraklıktan dolayı verim hiç yoktu, bu sene ile mukayese dahi edilemez. Bu sene gerçek verim potansiyelimizi yakaladık. Şükürler olsun. İnşallah hep böyle devam eder." şeklinde konuştu.
 
"Devletin de tarıma verdiği destekleri daha fazla arttırması gerekiyor"
 
Yaptığımız masraflar karşısında buğday fiyatlarının yine de düşük kaldığını ifade eden Toprak, "Yine de fiyatların fazla yüksek olmasını istemiyoruz ama devletin de tarıma verdiği destekleri daha fazla arttırması gerekiyor. Devletimizden destek bekliyoruz, bu destekler gelsin ki fiyatlar yükselmesin, fakir fukara da mağdur olmasın, ekmek için çok sıkıntıya düşmesin bu yıl dönümüne 400 kilograma yakın bir rekolte bekliyoruz ve yüzbinlerce kere şükrediyoruz. Bundan sadece biz değil tabiattaki canlılar da faydalanıyor." İfadelerini kullandı." (İLKHA)
Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA