• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte Güres Caddesi çevre düzenleme projesi tamamlandı
01 Aralık 2021 Çarşamba 10:03

Siirt'te Güres Caddesi çevre düzenleme projesi tamamlandı

Elektrik, telekomünikasyon, su ve kanalizasyon gibi tüm alt yapının yenilendiği ve 17 milyon 300 bin TL'nin harcandığı Güres Caddesi çevre düzenleme projesi tamamlandı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yerel ve ulusal basın mensupları ile yapımı tamamlanan Güres Caddesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Mevcut proje alanının 800 metre uzunluğunda ve 25 bin metrekarelik bir alandan oluştuğunu ifade eden Hacıbekteşoğlu, cadde üzerinde yapılan değişikliği anlattı.
 
Siirt halkının merak ettiği proje maliyeti hakkında da bilgilendirmede bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, bir tek kuruşunun ziyan edilmediğini belirtti.
 
Bu projede olmayan birçok iş yapıldı ve Siirt'e yakışır bir proje oldu
 
Hacıbektaşoğlu, "Hazreti Fakirullah Güres Caddesi alt ve üst yapı inşaatı bugün itibarı ile tamamlandı. Şu anda rötuşlar yapılıyor. İnşaatla beraber kullanım devam ettiği için imalatlarda deformasyon oluştu, onlar düzeltiliyor. Bantlar, çöp kovaları, dekoratif saat ve projede yer alan Kent mobilyaları hazır oldukça caddeye yerleştirilecek.  Bu proje Siirt'e yakışır bir proje olmuştur. Bu projenin maliyeti 17 milyon 300 bin TL artı KDV'dir. Bu projede olmayan birçok iş yapıldı. Halkımız müsterih olsun tek kuruş ziyan edilmemiştir." ifadelerini kullandı.
 
"Kentsel dönüşüm yakın zamanda başlayacak"
 
Halkın en fazla merak ettiği konular arasında yer alan kentsel döşüm projesinin ne zaman başlayacağı hakkında da bilgi veren Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
Kentsel dönüşüm esasında başladı, yaklaşık bir ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hazırladığı taslak plan üzerinde tekrar oturup çalıştık. Sahadan aldığımız talepler hak sahipleri, esnaf, tüccarımız, orada konut sahibi olanların bize ilettikleri talepler üzerinde konuştuk. Bunların üzerinde arkadaşlarımız tekrar çalışacak. Bu çalışmaların sonuçları geldikten sonra sahada çalışmaya başlayacaklar.
İnşallah en kısa zamanda Tıp Fakültesi inşaatının ihalesi yapılacak
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 yılında Siirt'te verdiği tıp fakültesi sözünün halen yer sorunun nedeniyle yapılamamasına açıklık getiren Hacıbektaşoğlu, zemin etüdünün tamamlandığını ve en kısa zamanda da ihaleye çıkılacağını kaydetti.
 
Hacıbektaşoğlu, "Tıp Fakültesi Çevre Yolunda TSİ Şube Müdürlüğünün olduğu yerde yer tahsisi yapıldı fakat zemin etüdünde bir tereddüt yaşandı. Daha sonra ileri bir zemin etüdü yapıldı, şu anda orası için olumlu bakılıyor. Yer değişmesine gerek olmayacak. Zeminde iyileştirme yapılarak bina yapılabilir bir şekle sokulacak. En son Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde sorun yok. Olursa da sorun olmaz başka alternatif yerler de var. İnşallah en kısa zamanda Tıp Fakültesi inşaatının ihalesi yapılacak." şeklinde konuştu."(İLKHA)
Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA