• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt’te doğal gaz çalışması eziyete dönüştü
27 Ağustos 2021 Cuma 22:10

Siirt’te doğal gaz çalışması eziyete dönüştü

Siirt’te yapılan birçok hizmet denetim yetersizliğinden dolayı eziyete dönüşüyor. 15 gün önce Ulus Mahallesi’nde başlayan doğal gaz çalışması halkı canından bezdirdi.
3 yıldır doğal gazın büyük bir heyecanla Ulus Mahallesi’ne gelmesini beklediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Kömür dumanından kurtulup rahata kavuşuruz diye sevinmiştik. En sonunda buraya hizmet geldi ama 15 gündür toz ve dumandan mahvolduk.” şeklinde serzenişte bulundu.
 
Yapılan hizmetin sevindirici ve takdir edilmesi gerekirken eziyete dönüştüğü ve yaz sıcağında evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, denetimlerin yetersiz olduğundan dolayı çalışmayı yapan doğal gaz firmasının bozduğu yolları olduğu gibi bırakıp gitmesine büyük tepki gösteriyor.
 
“Bu şekilde olacağını bilseydik kazma vurulmasına dahi izin vermezdik”
 
Yaklaşık 15 gündür çalışmaların bitmesine rağmen çukurların kapatılmadığını, bu nedenle büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Hasan Akgül, şunları söyledi:
 
“Mahalle sakini olarak mahallemize doğal gazın çekileceğini duyduğumuzda sevinçten sabaha kadar uyumadık. Kömür dumanından, tezek kokusundan kurtulacağız, en azından kışın sıcak suyumuz olacak, bizim ve diğer mahalleler arasında hiçbir fark kalmayacağını düşündük. Bu şekilde olacağını bilseydik kazma vurulmasına dahi izin vermezdik. Baya doğal gaz borularını döşeyip bu şekilde bırakmışlar. Bir ambulans gelirse nasıl geçeceğini bilmiyor. Sokaklar zaten dar. Yetkililer işi yapan firmanın duruma bir el atması gerekiyor, mahalleli yeterince mağdur oldu.”
 
Mahalle sakinlerinin birçoğunun maddi durumunun iyi olmadığını ve birçok kişinin evinde de klima bulunmadığını ifade eden Akgül, “Hiç olmazsa camı açalım da Allah’ın verdiği havadan faydalanalım diyoruz ama toz ve dumandan dolayı onu da yapamıyoruz.” dedi.
 
“Allah rızası için yetkililer bu duruma bir el atsın”
 
Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen Akgül, “Geçen sene mart ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı gelmiş kentsel dönüşüm için mart ayında kazma vurulacağı sözünü vermişti ama bir sonraki Mart ayı gelmek üzere hiçbir şey yapılmadı. Doğal gazın çukurlarını kapatsınlar. Zaten vergilerimizle yapıyorlar, yaptıkları işi yarım bırakmasınlar. Hava sıcak, mahalle sakinlerinin de imkânı olmadığı için klima da yok, olanda elektrik faturasında fazla gelir korkusuyla açamıyor. Gerçekten çok mağdur olmuşuz. Mahalleli perişan bir durumda. Allah rızası için yetkililer bu duruma bir el atsın.” diye konuştu.
 
“Toz ve duman içerisinde kaldık”
 
“Pencerelerimizi açamıyoruz. Yetkililerin mahallemizden haberdar olmasını istiyoruz.” diyen Mesude Tırpan ise tepkisini şu şekilde dile getirdi:
 
“Biz yollarımızın temizlenmesini istiyoruz. Çocuklar tozun ve dumanın içerisindeler. Çocukların parkı dahi çok kötü bakılamayacak durumda. Doğal gazın gelmesinden dolayı çok mutluyuz ama bu şekilde de toz duman içerisinde bırakılması çok yanlış. Diğer mahallelere hizmet giderken bu mahalleye neden hizmet gelmesin. Bu mahallenin de temizlik ve bakımı güzel yapılmalı.”
 
“Hizmetin zamanında yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli”
 
Yapılan hizmetin tamamlanması gerektiğini vurgulayan bir diğer mahalle sakinlerinden Cengiz Aldemir, “Her yer toz duman içerisinde. Çocuklar akşama kadar toz ve dumanın içerisinde oyun oynuyor. Bu hastalık kapması anlamına gelir. Anne ve babalarda bir şey yapamıyorlar. Çocukları nasıl akşama kadar evde tutacaklar? Yöneticilerin bir an önce el atmaları ve yapılan hizmetin zamanında yapılıp yapılmadığını ve hizmet kalitesini kontrol etmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
“Yeterli denetim olmadığı için halk mağdur oluyor”
 
Siirt’teki hizmetlerde denetim sıkıntısı olduğunu dile getiren HÜDA PAR Siirt il Başkan Yardımcısı Emin Tetik, yeterli denetim olmadığı için mağduriyetlerin oluştuğuna dikkat çekti.
 
Mahalle sakinlerinin yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Tetik, şöyle konuştu:
 
“Yaklaşık 15 gün önce Ulus Mahallesi’nde doğal gaz çalışması yapıldı, getirilen hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz ama bu hizmetin tamamlanması gerekiyor. Mahalle bakkalı toz, duman içerisinde kalmaktan, mahalle sakinleri her gün toz dolan balkonları yıkamaktan, çocuklar top oynarken kalkan tozdan dolayı rahatsız oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz. Buranın doğal gaz çalışmasını alan firmanın bozduğu yerleri yapması gerekiyor, geciktirmesi nedeniyle mahalleli mağdur oluyor. Yetkililer bu hizmetleri takip etmesi gerekiyor fakat denetimler olmadığı için mağduriyetler yaşanıyor. Bu nedenle mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz.”(İLKHA)
Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA