• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte bir anne ve 5 çocuğunun vefat ettiği kazanın nedeni belli oldu
29 Kasım 2023 Çarşamba 09:13

Siirt'te bir anne ve 5 çocuğunun vefat ettiği kazanın nedeni belli oldu

Siirt'in Kurtalan ilçesinde anne ve 5 çocuğunun hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.
Siirt'in Kurtalan ilçesinde anne ve 5 çocuğunun hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.
 
Siirt'in Kurtalan ilçesinde anne ve 5 çocuğunun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin bilirkişi raporunda, kaza yapan otomobilde çıkan yangının mekanik arıza kaynaklı olduğu belirtildi.
 
Kaza, 6 Kasım’da Siirt-Kurtalan kara yolu, Gözpınar köyü Çay geçit mezrasında meydana geldi.
 
Mehmet Yaşar’ın kontrolündeki 72 KA 229 plakalı otomobil, şarampole devrilip alev almış alevler tüm aracı sararken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilmişti.
 
Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ekiplerin yaptığı kontrolde Aynur Yaşar (35), çocukları Beritan (15), Viyan (14), Bahoz (12), Cudi (6) ve Rodi’nin (4) hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan Mehmet Yaşar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı.
Ailenin cenazeleri Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında toprağa veriliş, 8 kişilik aileden geride Mehmet Yaşar ve o gün köyde kalan 11 yaşındaki kızları Nuarin kalmıştı.
 
Bilirkişi raporunda dikkat çeken tespitler şu şekilde aktarıldı:
 
"Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve 4 savcının görev aldığı soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı. Soruşturmada otomotiv, makine ve elektrik uzmanlarından oluşan bilirkişi heyeti, 7 sayfalık rapor hazırlayarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Raporda, 39 yaşındaki aracın plastik aksamlarının, iç döşemelerinin, direksiyon ve ön göğüs bölgesi ile yolcu ve sürücü koltuklarının tamamen yandığı, araçta sadece koltukların demir iskeletinin kaldığı,"
 
LPG tankında deformasyon, çatlak, patlama şeklinde bir hasar bulunmadığı tespit edildi
 
Raporda, "LPG tankında herhangi bir deformasyon, çatlak veya patlama şeklinde bir hasar bulunmadığının tespit edildiği, yangının motor kısmından alev alarak başladığı, LPG gazı sızıntısının oluşturduğu ısıl basıncın motor kaputunun içini basınçlı bir kap durumuna getirerek patlattığı ve kaputun öne doğru fırladığı belirtildi. LPG tankının ise 30 Aralık 2022'de muayene istasyonunda kontrol edildiği, ekonomik ömrünü tamamlamış olan LPG tüpünün yenilendiği, 2032 yılına kadar kullanılabileceği ve yangın ile LPG tankı arasında herhangi bir illiyet bağı bulunmadığı."
 
Yangının otomobildeki mekanik arıza kaynaklı olduğu tespit edildi
 
Değerlendirmede ise alev kümesinin motor ile radyatör arasındaki iç bölgede bulunması yönündeki bulguların elde edilmesiyle, yangının otomobildeki mekanik arıza kaynaklı meydana geldiği kanaatinin oluştuğu kaydedildi. Yangının başlama nedeninin, aracın hatalı kullanımından kaynaklı olamayacağı kanaatine ulaşıldığı aktarıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA