• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte baraj gölü havzasında balık stok ve verim tahmin ölçümü yapıldı
24 Mart 2023 Cuma 09:39

Siirt'te baraj gölü havzasında balık stok ve verim tahmin ölçümü yapıldı

Siirt'te ticari avcılık yapmak üzere 5 avlak sahası sınırları belirlenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı'nda balık stok verim tahmin çalışmaları gerçekleştirildi.
Siirt'te ticari avcılık yapmak üzere 5 avlak sahası sınırları belirlenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı'nda balık stok verim tahmin çalışmaları gerçekleştirildi.
 
Siirt ile Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri mühendislerinden oluşan teknik ekipler, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Baraj Gölü havzasında balık stok verim tahmin ölçüm çalışması yaptı.
 
Tahmini avlanabilir stok tespit çalışmalarına katılan Van İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Demir, stok tespit çalışmalarının 6 ay boyunca devam edeceğini belirtti.
 
 
"6 ay içerisinde avlanabilir stok miktarı belirlenmiş olacak"
 
 Tahmini avlanabilir stok tespit çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Demir, "Attığımız ağlardan aynalı ve pullu sazan, şabut, yayın, kefal, siraz gibi balıklar çıktı.  Biz onların ağırlığını ve boylarını ölçtük ve bunları ölçtükten sonra hesaplamaya dâhil edeceğiz. Bu hesaplama çalışmaları 6 ay boyunca sürecek. 6 ay boyunca yapılan çalışmalar sonucun Siirt il sınırları içerisinde kalan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajının su ürünleri tahmini avlanabilir stok miktarı belirlenmiş olacak.” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan tahmini verim tespit çalışmaları sonucunda sınırları tespit edilmiş 5 avlak sahası kurulacağına dikkat çeken Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, kurulacak 5 avlak tesisin su ürünleri kooperatifine tahsis edileceğini belirtti.
 
"Siirt'te çok ciddi bir üretim ve istihdam sağlanacak"
 
“Kurulacak olan 5 adet su ürünleri kooperatifinin özellikle avlak sahası içinde kalan köylülerimizin tahsisi konusunda öncelik verilecek.” diyen Demirhan, "Burada çok ciddi bir üretim ve istihdam sağlanacaktır ve çok kısa bir zaman içerisinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda da üretim çalışmalarına başlayacağız.” açıklamasında bulundu.
 
"9 büyük firmaya üretim yapmak üzere tahsisimizi gerçekleştirdik"
 
Al Kumru barajında yapılan üretim tespit çalışmalarıyla 5 bin 600 ton kapasitesinin olduğu tespit edildiğini belirten Demirhan, "Al Kumru barajı ve Çetin barajında 2 ay önce gerekli incelemeler yapmıştık. Al Kumru barajını üretim sahasına açtık ve ülke genelinde üretim yapan 9 büyük firmaya üretim yapmak üzere tahsisimizi gerçekleştirdik. Özellikle Al Kumru barajımızda yapılan üretim tespit çalışmalarıyla 5 bin 600 ton kapasitesi olduğu tespit edildi. Bu şekilde firmalar verdiğimiz 6 ay süre içerisinde üretime geçip hem ilimiz tarımsal üretimine hem de istihdamına katkı sağlayacaklardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA