• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı
25 Mayıs 2023 Perşembe 08:12

Siirt'te 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karakol Mahallesi’nde 116 konutluk projenin ilk etabı için ilk kazma vuruldu. Karakol Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesiyle 145 hak sahibi, 116 konut, 76 ticari iş yeri, 5 Depo yapılacak.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karakol Mahallesi’nde 116 konutluk projenin ilk etabı için ilk kazma vuruldu. Karakol Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesiyle 145 hak sahibi, 116 konut, 76 ticari iş yeri, 5 Depo yapılacak.
 
Karakol Mahallesi ve diğer 5 Mahalle sakinlerinin merakla beklediği günün geldiğini ifade eden Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, projenin Siirt'e hayırlı olmasını diledi
 
Siirt Belediyesi, mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerinin imzalanmasının ardından Karakol Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etabı inşaatında ilk kazma vuruldu.
 
Kentsel dönüşümün, Siirt’in özgün mimarisine uygun ve yatay mimaride olacağını belirten Siirt Osman Hacıbektaşoğlu, "Başta Ulucami, tarihi eserlerimiz çarşı ve kültürel tarihi değerlerimiz yine ön plana çıkarılacak." dedi.
 
Siirt için tarihi bir gün olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bir seneyi geçkin süredir devam ediyor. Şuanda Karakol Mahallesindeyiz, tabi bitişiğinde İnönü, Sakarya, Ülkü, Batı ve Ulus Mahallesi ile toplam 6 mahalleden oluşan eski Siirt’in kentsel dönüşüm çalışmalarında Karakol Mahallesinde 1. Etap çalışmaları kapsamında 1,5 hektar alanda bugün itibariyle çalışmaları tamamlanan binaların yıkımı ile başlayacak." açıklamasında bulundu.
 
 
"Kentsel dönüşüm projesi ile Siirt çarşısı eski canlı günlerine dönecek"
 
Tarihi niteliği olmayan yapıların yıkılarak Siirt’in kültürüne tarihine uygun yapıların yapılacağını söyleyen Hacıbektaşoğlu, "Biz eski Siirt dediğimiz ve Siirt’in kültürünü oluşturan, hemen hemen her Siirtlinin bir hikayesi var. Siirt’in yaşam alanı, Siirt’in ticaret alanı. Tarihi niteliği olan yapılar dışında tarihi niteliği olmayan yapıları tamamı kentsel dönüşümle yine Siirt’in kültürüne tarihine uygun olarak yapılacak. Çarşıları muhafaza edilecek, itinayla hazırlanan kentsel dönüşüm projesi ile eski canlı günlerine Siirt’in merkezi olacağı zamanlara çok kısa süre içerisinde ulaşacağız." şeklinde konuştu.
 
Siirt’te kentsel dönüşümün 8 hektarlık bir alanda yapılacağını ve kentsel dönüşümün ilk etabının 1.5 hektarlık Karakol Mahallesinde başlayacağını belirten Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdü:
 
"Diğer etaplarda da eş zamanlı olarak devam ettireceğiz. Birinin tamamlanmasını beklemeden diğer etaplarda da çalışmalar devam edecek. Kentsel dönüşüm Siirt’in özgün mimarisine uygun, yatay mimaride olacak. Çarşılar muhafaza edilecek, Buradaki başta Ulucami ve diğer tarihi eserler, kültürel tarihi değerlerimiz yine ön plana çıkarılacak. Çok güzel bir çalışma olacak inşallah." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA