• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte 2. Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi
26 Mayıs 2023 Cuma 09:07

Siirt'te "2. Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi

Siirt'in yöresel tatlarının ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla ödüllü 'Siirt 2. Yöresel Yemek Yarışması' düzenlendi.
Siirt'in yöresel tatlarının ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla ödüllü 'Siirt 2. Yöresel Yemek Yarışması' düzenlendi.
 
Siirt Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen yarışmada yöreye ait 4 ana yemek ve 3 çeşit tatlı çeşidi özellikle ev hanımlarının büyük ilgisini çekti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen yarışmaya 29 ev hanımı yemek 11 ev hanımı da tatlı dalında katılım sağladı.
 
Düzenlenen yarışmaya jüri olarak katılan Gastronomi Yazarı Mehmet Kudat, Şef Levent Avcı, Şef Tahir Edebalı, Şef Erdal Türksoy, yemeklerin tatlarına bakarak not verdi.
 
Düzenlenen yarıma hakkında bilgi veren Siirt İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Barış Kezer, "Bu sene 2’ncisini düzenlediğimiz "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerini bugün icra ediyoruz. Sabah gastronomi alanında şifrelerimizin katıldığı panel etkinliğimizle başladık.  Bu sene 2 alanda yarışmamızı icra ettik. Hem yöresel yemek hem yöresel tatlı dallarında yarışmamızı icra ettik. Yaklaşık 40 vatandaşımız bu yarışmaya katıldı.  Katılan bütün vatandaşlarımıza emek gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.
 
"Yarışmacı arkadaşlarımız başarılı bir şekilde yemeklerini yapmışlar"
 
Yarışmaya İstanbul'dan jüri olarak katılan Şef Levent Avcı, "Siirt yemekleri oldukça güzel, yarışmacı arkadaşlarımız başarılı bir şekilde yemeklerini yapmışlar, bir emek sarf etmişler, çok geç kalınmış bir yarışma olmuş, bunun daha önceden olması gerekiyordu. Bu ikinci yarışma oldu ama inşallah bundan sonra devamı gelecek diye düşünüyorum. Bundan sonraki senelerde bizim üzerimize düşen vazifeyi yapacağız. Daha iyi şeflerle, daha iyi programlar yaparak Siirt'i iyi bir yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.
 
"Yöresel yemeklerimizi hiçbir zaman unutmayalım"
 
Bugün Türk mutfağının asırlık yemeklerini gün yüzüne, dünyaya tanıtmaya geldiklerini ifade eden Siirtli Şef Erdal Türksoy, "Siirt'in özel yemeklerini gündeme getirdiğimiz için çok mutluyum. Büryan, perde pilav, İsmeyket köftesi, pırtike çorbası olsun bu yemekleri lütfen unutmayalım, kaybetmeyelim ve her zaman gündemde tutalım Siirtli bir şef olarak Gastronomi anlamında ne zaman ihtiyaç duyulur ise her zaman Siirt için hazırım." şeklinde konuştu
 
"Ben el lezzetime çok güveniyorum"
 
Yemek yarışmasına bumbar yemeği ile katıldığını ve oldukça iddialı olduğunu söyleyen Seher Bakır, "Kendime güveniyorum, bu yarışmaya katılabilmek çok önemli, herkesin mutlaka bir el lezzeti vardır ama ben el lezzetime çok güveniyorum. Bumbar alırken yağlı olmasına dikkat edilmeli ve özellikle içinde kuyruk yağı olmalı, tadını veren kuyruk yağıdır. Baharat oranını kaçırmamak gerekir," şeklinde bumbar yapmanın püf noktalarını aktardı.
 
Perde pilavın hamuru ince baharatı da dengeli olmalı
 
Elinin lezzetine güvendiğini ve yarışmaya da perde pilav ile katıldığını ifade eden Şükriye Tatar, "Biraz heyecanlıyım, inşallah kazanan ben olurum. Önemli olan pilavı iyi pişirmektir. Çok pişirirseniz ezik olur tadı olmaz. Baharatlarını, fıstıkları, üzümü dengeli kullanmak lazım, bir de hamuru ince açmak gerekir. Kalın olmaması gerekir. Perde pilav dediğin kendi tenceresinde yapılmalı." bilgisini paylaştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA