• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtte 19 İslami STK, depremzedeler yararına kermes düzenledi
10 Mart 2023 Cuma 08:12

Siirt'te 19 İslami STK, depremzedeler yararına kermes düzenledi

Siirt'te faaliyet yürüten19 İslami Sivil Toplum Kuruluşu, tarihin en büyük depremi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için kermes düzenledi.
Siirt'te faaliyet yürüten19 İslami Sivil Toplum Kuruluşu, tarihin en büyük depremi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için kermes düzenledi.
 
İslami STK'ların katkılarıyla Kentin en işlek caddesi olan Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde düzenlenen kermeste evlerde hazırlanan ürünler satışa sunuldu. Kermese, çok sayıda vatandaş ta alışveriş yaparak destek verdi.
 
Tüm geliri depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanacak olan Kermes, saat 10.00 ile 17.00 arası 4 gün süre ile açık kalacak.
 
"Kermesten gelen bütün gelir depremzedeler için kullanılacak"
 
Ramazan Tokdemir
 
Umut Kervanı başta olmak üzere toplamda 19 İslami STK'nın katkılarıyla 4 gün boyunca sürecek olan kermesin açılışını yaptıklarını ifade eden Umut Kervanı Siirt Başkanı Ramazan Tokdemir, "Kermese katılım çok güzel, zaten açtığımız 'sosyal markette 1000'e yakın depremzede aileye yardım yapmıştık. Lakin bu yardımlara devam edebilmemiz için STK'lar olarak kendi aramızda bir karar aldık ve kermes düzenledik. Kermesten gelen bütün gelirler depremzedeler için kullanılacak. Malumunuz önümüzde Ramazan ayı var. Evlerinde yemek pişiremeyen yâ da yurtta kalanlar için sıcak yemek vermek istiyoruz. Bizim buradan Siirt halkına şöyle bir çağrımız var: 'Bize destek çıkın ki bizler de depremzedelere destek çıkalım.' Onlara yardımcı olmak için destek şart." şeklinde konuştu
 
"19 STK bir araya geldi Hazreti Peygamber (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in hadisini bir fiil yaşadı"
 
İslami STK'ların Peygamber Efendimizin hadisini hayata geçirerek ilk günden beri tek vücut olarak hep beraber dayanışma içinde olduklarını ifade eden İHH Siirt Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, depremzedelerin yaralarının sarılmaya çalışıldığına dikkat çekti.
 
Depremzedelerin yaralarının sarılmasına ihtiyaç olduğunu ve bu yaraların böyle 2-3 günde sarılacak düzeyde olmadığını ifade eden Erdemci, "Türkiye'de bir yıl sürecek bir sorumluluğumuz, yükümüz var. Allah'a hamd olsun Müslümanlar bunun farkındalar. Ben 10 yıldır Siirt'te böyle birliktelik görmedim. İHH ile beraber toplamda 19 STK bir araya geldi ve Hazreti Peygamberin (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in hadisini bir fiil yaşadı. 'Müminler vücudun azaları gibidirler, bir aza ağrı yaptığında bütün azalar ıstırap çeker.  Küçük, büyük, ekonomik imkânı az olsun, çok olsun hiç önemi yok, önemli olan Müslümanların tek vücut olarak Allah'ın rızası için bir araya gelip afetzedeler için ellerinden geleni yapmış olmalarıdır." ifadelerini kullandı.
 
Müslümanlar birlikte güçlü olduklarını daha çok etkili olduklarının farkında olmalılar
 
Fatma Erdemci
 
Siirt'teki İslami STK'ların örnek olduğunu ifade eden Erdemci, "Bu birlik sadece burada bitmemeli, Müslümanlar birlikte güçlü olduklarını birlikte daha çok etkili olduklarını, daha çok ses getirdiklerinin farkında olmalılar. Depremzede kardeşlerimiz yararına 4 gün sürecek olan kermesi bu gün başlattık. Rabbim hayırlı kılsın, azımızı çok, niyetlerimizi temiz, gayretimizi dergâh-ı izzetinde kabul etsin. Bütün halkımızı davet ediyorum. Ürün getirerek te destek verebilir, satın alabilirler, yardım edebilirler. Birlikteliğin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Herkesin mutlaka yapabileceği bir şey vardır. Bu deprem bunu bize hatırlattı, iki taraf imtihan içinde burada kendi rahatlığımızla sınanıyoruz. Onlar da orada zorluk ve yoklukla imtihan ediliyorlar. Allah her iki tarafında imtihanını kolaylaştırsın." duasında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA