• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtli çocuklar Gazzede katledilen çocuklar için toplandı
24 Kasım 2023 Cuma 08:56

Siirtli çocuklar Gazze'de katledilen çocuklar için toplandı

İşgal rejimi tarafından Filistin'de katledilen çocukların sesi olmak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen Siirtli çocuklar, Filistinli çocukların yanındayız mesajını ilettiler.
İşgal rejimi tarafından Filistin'de katledilen çocukların sesi olmak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen Siirtli çocuklar, Filistinli çocukların yanındayız mesajını ilettiler.
 
Siirt 14 Eylül İlkokulunda Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenleyen İHH kadın Kolları hem bir farkındalık oluşturmak hem de Filistin'de katledilen çocukların sesi olmak amacıyla ilkokul çocuklarıyla birlikte şiirler okuyup dünyanın bu zulme nasıl sessiz kaldığına dikkat çekti.
 
14 Eylül ilkokulu bahçesinde toplanan çocuklar, Filistinli kardeşlerinin dünyanın gözü önünde nasıl katledildiğini anlatan şiirler okudu.
 
 
"Hunharca katledildiği Filistinli çocukların acılarını anma ve anlatmak için burada bir araya geldik"
 
Bu gün burada çok masumane bir şekilde kutlanması gereken ama Filistin'de katledilen çocukların acısını hatırlamak amacıyla çocuklarla bir araya geldiklerini ifade eden Fatma Erdemci, "20 Kasım Dünya Çocuklar günüydü, Evrensel Çocuk Bildirgesine göre bütün çocukların yaşam, barınma, eğitim hakkını yasallaştıran bir günün kutlamasıdır 20 Kasım. Ama maalesef zalim dünyanın gözleri önünde çocuklar katledilirken tek dişi kalmış Batı medeniyeti ve İslam ülkeleri liderleri 3 maymunu oynuyor. Bizler ise bugün buraya çocukların hunharca katledildiği Filistinli çocukların acılarını anma ve anlatmak için burada bir araya geldik." ifadelerinin kullandı.
 
"Bize dini, dava bilincini, aidiyeti yeniden öğreten Filistinli çocuklara selam olsun"
 
Devasa yüreklere sahip Filistinli çocukların bize dini, dava bilincini, aidiyeti yeniden öğrettiğini ifade eden Erdemci, sözlerini şu şekilde tamamladı:
 
"Biz o küçücük Filistinli minik yüreklerin sesi olmak için bir aradayız. Onlar gibi küçük bedenlerin ama devasa yüreklerin selamlarını, dualarını gönderiyoruz. Filistin'in güzel çocuklarına, o zulme maruz kalmış devasa yüreklere sahip, bize dini, dava bilincini, aidiyeti yeniden öğreten, her birini dinlediğim ve izlediğimde kendimden, yaşımdan, birikimlerimden utandığım o güzel çocuklara buradan Siirt'ten Siirtli çocuklardan dua ve selam gönderiyoruz. Biz bu günkü Dünya Çocuk Hakları haftasını bir acıyla andık. Rabbimden ümidim; Filistin'in, Kudüs'ün özgürleşmesi KASSAM mücahidlerinin, Filistin direnişinin zalimlere, azınlık ama güçlü imanlarıyla hâkim geldikleri gün 20 Kasım'ı kutlamak nasip olsun, Filistin davasını tebessümle anlatmak dileğiyle." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA