• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirtin yolları çukurdan geçilmiyor
26 Mart 2020 Perşembe 09:03

Siirt'in yolları çukurdan geçilmiyor

Siirt'te Cadde ve sokakların adeta köstebek yuvasına döndüğünü beliren vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığından şikâyet etti.
Siirt'in en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Meydanı, Tillo Caddesi ve sokaklarının köstebek yuvasına döndüğünü ve defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğüne, yolların yapılması için müracaatta bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi.
"Karayolları Müdürlüğünün çalışmasını ve bozuk olan yolları yapmasını istiyoruz"
 
Yolların köstebek yuvasına döndüğünü ve yolların yapılması için durumu bütün yetkili mercilere iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade eden Erdal Eriş, yetkililerin ve yolcu taşımacılığı yapan firmaların sessizliğinden şikâyet etti.
 
 
"Sizin aracılığınızla buradan yetkililere şikâyetlerimizi bildirmek istiyoruz." diyen Eriş, "Aslında Siirt'teki bütün özel yolcu taşıma firmaları durumdan şikâyetçi ama işi oluruna bıraktıkları için bir türlü gerekli mercilere şikâyette bulunmuyorlar. Bu durumdan en fazla şikâyetçi olanlar ve yolu bozuk olduğu halde en fazla mağdur olan Tillo Caddesi esnaflarının da yollarının yapılıp yapılmaması umurlarında değil. Buradan büyüklerimize sesleniyorum: 'Karayolları Müdürlüğünün çalışmasını ve bozuk olan yolları yapmasını istiyoruz.' Yollar görüldüğü gibi köstebek yuvasına dönmüş durumda. 6 defa Karayolları Bölge Müdürlüğünü aradım ama uğraşan yok. Aradığımızda size bilgi vereceğiz diyorlar ama dönüş yok." ifadelerini kullandı.
 
"Siirt'te bozuk yollar neden yapılmıyor bilemiyorum"
 
Siirt Merkez ile İpekyolunu birbirine bağlayan yolun, 5 yıldan fazladır bir türlü onarılmadığını belirten Abdurrahman Başkurt, "Bu şekilde toz ve duman içerisindeyiz. Ben esnafım, müşteri gelip ürün almak istediğinde toz duman içerisinde kalan ürünlerin eski olduğunu zan edip satın almaktan vaz geçiyor. 5-6 ay önce onarıldı ve yaklaşık 10 metre derinliğinde kazı da yapıldı ama düzgün yapılmadığı için asfalt tekrar sökülmeye başladı. Ben o zaman da yapılan işlemin hatalı olduğunu, tesviye yapılmadan kum dökülmeden bu işin olmayacağını söyledim ama dinleyen olmadı. Yağmur yağdığında su birikiyor ve biriken su, yolun altına girdiği için de çökmeler meydana geliyor. Siirt'te bütün yolları zaten bozuk, yapılmıyor. Neden yapılmıyor bilemiyorum." ifadelerini kullandı
 
"Her yerde fabrikalar kurulurken neden Siirt'te kurulmuyor?"
 
Seçim zamanında partililerin gelip oy istediğini ama işleri bittikten sonra bir çalışma yapılmadığını kaydeden Halil Burgaz, Siirt'te hiçbir çalışmanın yapılmadığını dile getirdi.
 
Burgaz, "Bütün yollarımız çukur içinde. Görüldüğü üzere arabalar yoldan geçerken çukura girip lastiklerini patlatıyor, amortisörleri kırılıyor. Bir vekilimiz vardı oda Siirt'e bir şey yapmadı. Kaç yıldan bu yana havaalanı bir türlü aktif hale getirilemedi. Her yerde fabrikalar kurulurken neden Siirt'te kurulmuyor? Şayet fabrikalar olsaydı o zaman burada işsizlik de olmazdı." şeklinde konuştu.
 
"Siirt'te ne Belediye ne de Karayolları… hiç kimse çalışmıyor"
 
Siirt'te Karayolları ve Belediyenin çalışmadığını iddia eden Burgaz, "Bizim vekilimiz Siirt'i çok iyi biliyor, tanıyor. Acaba neden vatandaşların talepleri yerine getirilmiyor? Siirt'in bütün yolları çukur içindedir. Şu anda görmüş olduğunuz cadde Siirt'in göbeği ve en işlek yeri durumundadır ama bir bakar mısınız her yer çukur içinde. Bütün sokaklar, caddeler, en işlek yerler çukur içerisindedir. Ne belediye ne de Karayolları hiç kimse çalışmıyor." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA