• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesinden promosyon iddialarına ilişkin açıklama
24 Ocak 2023 Salı 08:42

Siirt Üniversitesi'nden promosyon iddialarına ilişkin açıklama

Bazı yerel sitelerde çıkan 'ihale en düşük promosyon veren bankada kaldı' iddialarına yanıt veren Siirt Üniversitesi, promosyon sözleşmesinin imzalandığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığına dair bir açıklama paylaştı.
Bazı yerel sitelerde çıkan 'ihale en düşük promosyon veren bankada kaldı' iddialarına yanıt veren Siirt Üniversitesi, promosyon sözleşmesinin imzalandığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığına dair bir açıklama paylaştı.
 
Bazı yerel medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İhale şartnamesine ilk teklifin en az 30 bin TL olması gerektiği hükmü konulmuş"
 
"Üniversitemiz personelinin maaş ve diğer mali haklarına ilişkin ödemelerin bankacılık sistemi üzerinden yapılmasına dair 2023 Yılı Banka Maaş Promosyon İhalesi 17.01.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş ihale kapalı zarf ve açık artırma usulüne göre yapılmıştır. İhaleye en yüksek seviyede teklif sunulabilmesi için ihale şartnamesine ilk teklifin en az 30 bin TL olması gerektiği yönünde hüküm dahi konulmuş, personelin yararını mümkün olan en üst seviyede gözetmek ve rekabetçi, şeffaf bir katılım sağlamak adına ilimizde bulunan tüm bankalara davetiye gönderilmiş ve sonuç olarak yapılan promosyon ihalesine en yüksek teklif 22 bin 400 TL'de kalmıştır."
 
Daha yüksek bir teklif elde edilmesi ihtimaline binaen 22.01.2023 tarihine kadar beklenilmiş ancak tüm girişimlere rağmen daha yüksek bir teklifin elde edilememesi üzerine ihalenin iptal edilmesine karar verildiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında şu bilgiler paylaşıldı:
 
"Sürece gölge düşüren bilgiden yoksun açıklamaların yapıldığına şahit olunmuştur"
 
"İlerleyen süreçte yeniden ihaleye çıkılmasına karar verilmiştir. Sürecin şeffaf katılımcı ve rekabetçi bir ortamda yürütülebilmesi adına idaremizce oluşturulan Komisyona üniversitede yetkili sendika temsilcisi de dahil edilmiş neticeden ise işyerimizde örgütlü tüm sendikalara bilgi verilmiştir. İdaremizin sürecin yürütülmesinde gösterdiği hassasiyet ve yoğun emek maalesef kimi çevrelerce art niyetli bir şekilde görmezden gelinmiş ve sürece gölge düşüren bilgiden yoksun açıklamaların yapıldığına şahit olunmuştur. Promosyon sözleşmesinin imzalandığı yönündeki açıklamalar yukarıda izah olunan sebeplerden ötürü gerçeği yansıtmamakta olup kıymetli personelimizin ve saygıdeğer kamuoyunun yukarıda açıklananların dışında diğer söylemlere itibar etmemesi rica olunur." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA