• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesinde fıstık ve keçi üretiminin arttırılması toplantısı yapıldı
04 Ekim 2023 Çarşamba 09:33

Siirt Üniversitesi'nde fıstık ve keçi üretiminin arttırılması toplantısı yapıldı

Siirt’in tarım ve hayvancılığının mevcut durumunu görüşmek üzere yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaştığına dikkat çekti.
Siirt’in tarım ve hayvancılığının mevcut durumunu görüşmek üzere yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaştığına dikkat çekti.
 
Raflarda çürüyen bilimden ziyade sahaya gidecek, çiftçilerin gelir kaynaklarına katkı sağlayacak çalışmalara odaklanmak istediklerini belirten Rektör Şındak, "Çalışmalarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz. Fıstıkla ilgili genetik ve moleküler çalışmalar yaptık çok ciddi veriler elde ettik en kısa zamanda bir kısmını sizlerle paylaşacağız." dedi.
 
Dünyanın en iyi keçilerini Siirt’e getirdiklerini ifade eden Şındak, "Bu maksatla; gerçekleşmesi için her türlü gayret ve çabayı gösterdiğimiz, hayvan hastanesi ve küçükbaş hayvan sperma payetleme merkezimizin endüstri ile daha entegre ve işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmesi için hazırlıkları tam hızla devam etmektedir. Size bir güzel haber daha vereyim, çiftçimize yeni bir destek gündemde ülkemizde yeni bir teknoloji devreye giriyor Siirt damızlığın merkezi olacak ve Veteriner hekimliği ekmek kapısı ilk defa Siirt’te açılacak. Bir sürü ilki barındıran bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlerleyen günlerde fıstık ve keçi çalıştayımız olacak. Türkiye’nin en iyi fıstıkçıları bizlerle olacak. Sizden de katılım bekliyoruz, davet ediyoruz; bilgilerden yaralanalım, uygulayalım çünkü ilk defa gün yüzü görmüş çalışmalar sizlerle paylaşılacak. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması kapsamında, tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşan Üniversite olma sayesinde üniversitemizde tarım ve hayvancılık ile ilgili proje destekleri söz konusu olmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda bu kapsamda üniversite tarafından desteklenen tarım ve hayvancılığa ilişkin projeler ele alındı. Karşılıklı istişarede bulunuldu.
 
Rektör Şındak, yapılması planlanan her türlü çalışmalar ve katkılar için tüm paydaşlara ve akademik personele teşekkürlerini iletti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA