• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Siirt Üniversitesinde dereceye girenlere ödül verildi
15 Temmuz 2021 Perşembe 09:29

​Siirt Üniversitesinde dereceye girenlere ödül verildi

Siirt Üniversitesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi.
Rektörlük binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, Üniversite yönetimi ve dereceye giren öğrenci ve aileleri katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, mezun olan öğrencilerin Siirt Üniversitesi ailesinin birer ferdi olduklarını belirterek Üniversitenin bayrağını daha yükseklere çıkarmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
 
Salgın nedeni ile dereceye giren öğrenciler için bir tören düzenleyebildiklerini ifade eden Şındak,  "Gönül isterdi ki öğrencilerimize her yıl yaptığımız gibi, güzel bir törenle veda edelim. Ama ne yazık ki elimizde olmayan nedenlerden dolayı bazı istediklerimizi gerçekleştiremiyoruz, salgın süreci bunu bize dayattı. Öğrencilerimize küçük çaplıda olsa bütün tedbirleri alarak küçük bir mezuniyet töreni gerçekleştirdik. İnşallah bu son buruk mezuniyet törenimiz olur, bundan sonra ki mezuniyetler daha geniş kapsamlı olur ve öğrencilerimizle birlikte oluruz." dedi.
 
Siirt üniversitesinden bu kadar bilgi ve birikimli ayrılacağımı düşünemiyordum
 
Suudi Arabistan’dan Siirt Üniversitesini okumaya gelen ve bölümünde derece giren Abruhamman Sefil, Siirt’te geldiğim zaman ön yargılarının olduğunu ancak bunun zamanla son bulduğunu söyledi.
 
Sefil, "Bu kadar bilgi ve birikimli bir şekilde ayrılacağımı düşünemiyordum. Dilini bilmediğim bir şehre, kültüre alışmak konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanıyordum ama hiç böyle olmadı, tam aksine Siirt evim gibi oldu, öğrenciler ile öğretim görevlileri arasındaki ilişki de baba-oğul ilişkisi oldu." ifadelerini kullandı.
 
Hocalarımın verdiği destek ile kendi yazılım şirketimi kurdum
 
Hocalarının verdiği destek ile kendi yazılım şirketini kurduğunu ifade eden Sefil, "Daha mezun olmadan, Siirt’te bir yazılım şirketim oldu,  onu sürdürmeye çalışıyorum. Şimdi mezun olduk, 4 yıllık birlikteliğin sonuna geldik. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma, Sayın Rektörüme çok teşekkür ediyorum. Öğrenciler gönül rahatlığı ile Siirt Üniversitesini tercih edebilirler." şeklinde konuştu.
 
Kendi bölümümde ve üniversitedeki tüm bölümler arasında dereceye giren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Yunus Sizer, bu anlamda çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Üniversitemiz salgın döneminde elini taşın altına koydu
 
Siirt Üniversitesinin çok kaliteli bir üniversite olduğunu dile getiren Sizer, "Türkiye’de çok büyük başarılar elde ettik BESYO bölümü olarak. Üniversitemiz salgın döneminde elini taşın altına koydu. Gerek online dersler olsun gerekse hocalarımızın bizimle birebir ilgilenmesi konusunda çok başarılı oldular. Ben bu konuda hocalarıma çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA