• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesi, tercih döneminde yüzde 100 doluluk oranına ulaşmayı bekliyor
04 Eylül 2021 Cumartesi 10:38

Siirt Üniversitesi, tercih döneminde yüzde 100 doluluk oranına ulaşmayı bekliyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Siirt Üniversitesine 2 bin 871 lisans ve ön lisans öğrencisi yerleşti.
Siirt Üniversitesinde Eğitim, Veteriner ve Tıp fakülteleri, Yabancı Dil ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulları; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kontenjanları yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
 
Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak,  "ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre üniversitemizde açılan 3 bin 920 öğrencilik toplam kontenjanın; lisans kontenjanında yüzde 67.6, ön lisans kontenjanlarında yüzde 76.25, genel doluluk oranımız ise yüzde 73,2 olarak gerçekleşti. Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşan üniversitemizin, 10 fakültesi 16 bini aşkın öğrencisiyle bölgenin parlayan yıldızı olarak 2 ek yerleştirmenin daha yapılacağı tercih dönemi sonrasında kontenjanlarının yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını bekliyoruz." dedi.
 
"Uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz"
 
Siirt Üniversitesinin öğrencilerine; sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda pek çok fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Şındak, "Üniversitemiz yüksek öğretimde dijitalleşme ve YÖK Anadolu projesinde yer almaktadır. Halen 35 farklı ülkeden 2 bin 300 yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemiz uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlemektedir. Mevcut öğrencilerimize ve yeni öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için hep birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.
 
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri; e-devlet sistemi üzerinden 4-8  Eylül 2021 tarihleri arasında ya da 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında şahsen başvurarak gerçekleştirilebilecek.
 
E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerin ayrıca üniversiteye gelerek kayıt olmasına gerek kalmıyor. E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerden herhangi bir belge de talep edilmiyor. E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrenciler, kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı alabilecekler. Öğrenciler bu elektronik kayıt belgesi ile eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren öğrenci kimliği ve öğrenci belgesini ilgili öğrenci işleri biriminden teslim alabilecek. (İLKHA)
Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA