• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Üniversitesi tercih dönemi için tanıtım standı kurdu
28 Temmuz 2022 Perşembe 09:27

Siirt Üniversitesi tercih dönemi için tanıtım standı kurdu

Siirt Üniversitesi üniversite tercihi yapacak öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla Güres Caddesi'nde tanıtım stantları kurdu.
Siirt Üniversitesi, üniversite adaylarının geleceklerini belirleyecekleri üniversite tercihi döneminin başlamasının ardından, öğrencilerin tercihlerinde kılavuzluk yapmak amacıyla Güres Caddesi'nde tanıtım stantları kurdu.
 
7 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arası açık olacak olan stantlar, 8.30- 17.30 saatleri arası öğrencilere hizmet verecek. Siirt Üniversitesine yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri bilgilendirme amacıyla kurulan tanıtım stantları şimdiden büyük ilgi görüyor.
 
Siirt Üniversitesinin tercih dönemi için kurulan tanıtım standının açılışına katılan Siirt Valisi Osman Hacıbekteşoğlu, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan tıp fakültesi öğrencilerinin yeni öğretim ve öğrenim döneminde Siirt'te devam edeceğini kaydetti.
 
"Türkiye'nin her bölgesinden öğrencilerimizi bekliyoruz"
 
Siirt Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkı sağladığını ve insan kaynağı yetiştirmeye devam edeceğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Siirt Üniversitesinde yaklaşık 2 bin 500 yabancı öğrenci bulunmaktadır. Bölgemiz ve Türkiye'nin her bölgesinden öğrencilerimizi bekliyoruz. Siirt üniversitesi geçen yıl 17 bin öğrenciyle sezonu tamamladı, bu sene ise açılan 4 bin kontenjan ile 20 bini aşacak. Siirt üniversitesi tarım, hayvancılık alanında ihtisas üniversitesidir. Hayvancılık açısından da ülke ekonomisine çok büyük katkıları vardır. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesi de tamamlanmak üzere, bu nedenle Siirt üniversitesi gelişiyor ve gelişmeye devam edecek." dedi.
 
"Tanıtım günleri 10 sürecek"
 
Siirt'te üniversite tercihi yapacak öğrencilere hem rehberlik etmek hem de tanıtım yapmak amacı ile 'Tercih Tanıtım Günleri'ni bugün itibarı ile başlattıklarını ifade eden Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, Siirt üniversitesinin gelişen, ileriye giden bir üniversite olduğun dile getirdi.
 
Tanıtım etkinliği süresince Siirtli öğrencilere sıralamalarına ve aldıkları puanlamaya göre hangi okulları tercih edebilecekleri ve şanslarını nerede değerlendirebilecekleri ile ilgili önerilerde bulunacaklarını kaydeden Şındak, "Platformu oluşturmamızın amacı hem öğrenci kardeşlerimize rehberlik yapmak hem de üniversitemizin mevcut bölümlerini tanıtıcı etkinliklerde bulunmaktır. Üniversite tarafından hazırlanan kataloglar dağıtılacak hem de online olarak sistem üzerinden de bu bilgilere erişilebilecek." bilgisini paylaştı.
 
"Öğrenciler neden Siirt Üniversitesini tercih etmeli?"
 
Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak
 
Öğrencilerin neden Siirt Üniversitesini tercih etmeleri gerekti hakkında dikkat çekici bilgiler paylaşan Rektör Şındak, şöyle konuştu:
 
Siirt'in güzel bir misyonu var, ucuz ve güler yüzlü insanlarıyla Anadolu insanına sahip çıkan bir yapımız var. Barınma çok pahalı değil, bir öğrencinin kalabileceği koşullar Siirt'te mevcut, yurtlarımız çok güzel, üniversitemizin uygulamaya yönelik eğitimi ön plandadır. Tarım ve hayvancılıkta ihtisas üniversitesiyiz Türkiye'de sayılı bulunan birimlerimiz var. Bunlar Siirt üniversitemizin öne çıkan yönleri, öğrencilerin tercih etmesine olanak sağalacaktır. Ekonomi şu anda çok önemli ve Siirt ve üniversite olarak öğrenci lehine çalışan bir şehir konumundadır."
 
"Üniversitemiz öğrencinin mesleğe atılmadan önce kendi mesleğini icra etme şansı bulduğu bir üniversitedir"
 
Siirt Üniversitesini tercih etme noktasında olayın bir de akademik boyutunun olduğuna dikkat çeken Şındak, "Üniversitemizin şu anda sağladığı koşullar kaliteli bir şekilde mezun olan öğrencinin acaba okul bitirince ne yapacağım? değil de daha öğretimini tamamlarken uygulamayı gördüğü, ben okul bitirince şu çalışmaları rahatlıkla yapabilirim diyeceği bir üniversite formatındadır. Neredeyse her öğrencimizin mesleğe atılmadan önce kendi mesleğini icra etme şansı bulduğu bir üniversitedir. Bir üniversitemizin ön lisans, lisansüstü eğitimlerini yaparken uygulamaya önem veriyoruz ki öğrenciler mezun olduğunda sudan çıkmış balığa dönmesin mesleğini icra edebilecek yetenek ve bilgi birikimine sahip olsun istiyoruz." diye konuştu.
 
"Siirt Üniversitesinin sosyal, eğitim ve akademik imkânları mevcut"
 
Siirt Üniversitesinde patent almak ve ciddi projelerin ortaya konulmasının sıradanlaşmış bir durumda olduğuna dikkat çeken Şındak, "Bizim genç akademisyen guruplarımız eğitimde, teknolojide, hayvancılıkta, tarımda her alanda yeni proje kat edecek projeler oluşturmakla ön plana çıkıyorlar. Zaten eğitimin de bugün öne çıkan tarafları bunlardır. Bir üniversite neden tercih edilir? Sosyal alanları, eğitim imkânları ve akademik imkânları, bunların hepsi de hamd olsun Siirt üniversitemizde mevcut." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 544 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA