• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt fıstığı dünya piyasalarındaki pazar alanını genişletiyor
01 Ocak 2022 Cumartesi 10:57

Siirt fıstığı dünya piyasalarındaki pazar alanını genişletiyor

Kurulduğu günden bu yana Siirt Fıstığının tanıtımı ve ihracat odaklı çalışan Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş., Almanya, Romanya ve Belçika'dan sonra Siirt fıstığı için yeni bir pazar olan Çin'e de ihracat gerçekleştirdi.
Yurtiçinde önemli satış rakamları ve pazar payına ulaşan Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. dünya pazarına açılmaya devam ediyor.
 
İhracatlar, Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait olan "Fistalora ve Anadolce" markalarıyla paketli ve toptan olarak yapılmaktadır.
 
 
Siirt Fıstığı daha önce de şirketin başvurusuyla uluslararası "lezzet ödülü"nü alarak ödüllü lezzetler arasındaki yerini almıştı.
 
Şirket bünyesindeki tesiste işlenerek paketlenen Siirt Fıstığına katma değer sağlanmakta ve tüm dünyaya tanıtılması amaçlanmaktadır. Böylece çiftçilerin emeğinin karşılığını alması ve Siirt Fıstığının küresel pazarda yerini daha güçlü bir şekilde alması hedeflenmektedir. 
 
Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "Çiftçilerimizin ürün değerlerini hakkettiği şekilde ulusal ve uluslararası piyasada tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Siirt Fıstığının ekim alanlarının gelişiminin, işlenmesinin, dağıtım ve pazarlamasının sürdürülebilirliğini profesyonel bir şekilde sağlamaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA