• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Belediye Başkan Adayı Özcan: Siirti geleceğe taşıyacak projelerimiz var
19 Şubat 2024 Pazartesi 09:12

Siirt Belediye Başkan Adayı Özcan: Siirt'i geleceğe taşıyacak projelerimiz var

Siirt'te 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye seçimleri öncesinde Siirt Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan, kentin sorunlarına ve çözüm önerilerine dair görüşlerini açıkladı.
Siirt'te 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye seçimleri öncesinde Siirt Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan, kentin sorunlarına ve çözüm önerilerine dair görüşlerini açıkladı.
 
Belediyeciliğin siyasi bir tartışma alanı olmadığını vurgulayan Özcan, belediyeciliğin asıl amacının şehre ve halka hizmet etmek olduğunu belirtti. Siirt'in yaşadığı sorunların farkında olduğunu ifade eden Özcan, şehrin yaşanabilir bir yer olmaktan uzak olduğunu dile getirdi.
 
Özellikle tarım, hayvancılık ve kooperatif alanlarında yapılacak yatırımlarla binlerce gencin istihdam edilebileceğine dikkat çeken Özcan, Siirt'in su sorununun etrafı barajlarla çevrili olmasına rağmen hala devam ettiğini belirterek, bu sorunun çözülebileceğine vurgu yaptı.
 
Sağlıklı bir kentleşme projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, bugüne kadar yapılmayan veya yanlış yapılan uygulamaların düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Siirt'in geleceğini şekillendirmek için halkın desteğini isteyen Özcan, halkın kendisine yetki vermesi halinde Siirt'i daha yaşanabilir bir şehir haline getirecekleri sözünü verdi.
 
"Siirt'in sorunları giderilemeyecek sorunlar değildir"
 
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye seçimlerine dair görüşlerini açıklayan Abdurrahman Özcan, "Belediyecilik bir siyasi tartışma alanı değildir. Belediyecilik, çatışma, tartışma, rant alanı değildir. Belediyecilik sadece şehrimize ve halkımıza hizmet sunma alanıdır. Bu hizmet alanının sağlıklı kullanılmadığı için güzelim Siirt'te ne tür sorunlarla karşı karşıya kaldığınızı gayet iyi biliyorum. Yaşanmaz bir şehir oluşmuş. Bölgemizde tarım, hayvancılık, kooperatif alanlarında çok güzel yatırımlar yapılarak binlerce gencimizi istihdam edebiliriz. Siirt'in şu an en büyük sorunlarından biri, etrafı barajlarla çevrili olmasına rağmen su sorunu yaşıyoruz. Bu giderilemeyecek bir sıkıntı değildir." ifadelerini kullandı.
 
"Gençlerimize istihdam alanları oluşturabiliriz"
 
Siirt'te yüzlerce dönüm boş arazinin bulunduğunu ve bunların değerlendirilemediğini ifade eden Özcan, "Boş alanlarda kurulacak olan hayvan besiciliği ve tarımsal faaliyetlerle ilgili alanlar oluşturularak o gençlerimize istihdam alanları oluşturabiliriz. Şu an güzelim Botan Vadimiz var ve o Botan Vadisi'ne baktığınızda halkın dinlenebileceği, gençlerin ve ailelerin çocuklarıyla beraber istifade edebileceği alanlar bulunmamaktadır. O alanlarda gerekenler yapılmadığı için her yıl onlarca gencimizi kurban vermekteyiz. Şehrimizin bu durumda olması, bu kötü şartları yaşaması bizim kaderimiz değildir. Hep beraber bu şehrimizi geleceğe taşıyabiliriz." şeklinde konuştu.
 
"Siirt'in geleceğini şekillendirmek için halkın desteğine ihtiyacımız var"
 
Şehirde sağlıklı bir kentleşme projesi yapılması ve belediye imkanlarının doğru şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Özcan, "Yeter ki sağlıklı düşünelim. Bugüne kadar yapılmayan, yapılmak istenmeyen ve başka amaçlar için kullanılan bu belediyeyi halkımızın hizmetine sunabilelim. Eğer halkımız bizi Belediye Başkanlığı'na takdir eder ve tercihlerini bizden yana kullanırlarsa, bir Abdurrahman Özcan olarak size söz veriyorum: 5 yıl sonra Siirt'te size seslendiğim görüntüdeki kötü yapılaşmayı görmeyeceksiniz. Şu anda çok kötü durumda olan mahallelerimiz var; o mahalleler planlı projelerle villa tipi evler yapılarak mahalle sakinlerinin huzurla yaşayabileceği ortamlara dönüştürülebilir. Değerli Siirt halkı, bu belediyeyi beraber yönetmeye var mısınız? Alacağımız ortak kararlarla her şey Siirt için daha güzel olabilir. Bunun için sizden yetki istiyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA