• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeyma Aktaş Siirt Vali Yardımcısı olarak atandı
25 Ağustos 2023 Cuma 08:35

Şeyma Aktaş Siirt Vali Yardımcısı olarak atandı

Ordu'nun tek kadın mülki idare amirlerinden Aybastı Kaymakamı Şeyma Aktaş, Siirt Valiliği'ne Vali Yardımcısı olarak atandı.
Ordu'nun tek kadın mülki idare amirlerinden Aybastı Kaymakamı Şeyma Aktaş, Siirt Valiliği'ne Vali Yardımcısı olarak atandı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24 Ağustos'ta yayımlanan atama kararıyla yüzlerce kaymakam, vali yardımcısı ve bürokratın görev yeri değişti.
 
255 kaymakamın görev yerinin değiştiği kararnamede yapılan atamalarda Siirt adına bir ilk gerçekleşti.
 
Kaymakamlar kararnamesi ile Ordu Aybastı kaymakamı Şeyma Aktaş, Siirt Vali yardımcısı olurken il tarihinde ilk bayan vali yardımcısı olarak tarihe geçti.
 
Şeyma Aktaş kimdir?
 
1994 yılında Elâzığ’da doğan Şeyma Aktaş, ilk ve ortaöğrenimini Nevşehir’de tamamladı. Liseyi birincilikle bitirdikten sonra 2012 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. Fakülteden mezun olduğu 2017 yılında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Konya Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Erzincan’ın Refahiye ve Kayseri’nin Bünyan ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajının ardından Konya’nın Doğanhisar ve Denizli’nin Bekilli ilçelerinde Kaymakam Vekilliği stajını tamamladı.  
 
İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlamasının ardından 30 Ağustos 2021 tarihinde Aybastı Kaymakamı olarak göreve başladı. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA