• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını
23 Mayıs 2022 Pazartesi 09:39

Şeyh Halid türbesine ziyaretçi akını

Batman'da türbesi bulunan Şeyh Halid, vefatının sene-i devriyesinde binlerce seveni tarafından rahmetle anılıyor.
Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid’in türbesi, vefatının yıl dönümünde sevenlerinin ziyaretçi akınına uğradı.
 
Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine, bu yıl da yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi katıldı.
 
Anma etkinliğine vatandaşlar, burada mevlitler okutup kurbanlar kesiyor. İki gün boyunca devam eden etkinlik, pazar günü verilen mevlit yemeğinin ardından son buluyor.
 
Etkinlik hakkında bilgiler veren Şeyh Halid'in torunlarından Şeyh Selman Bağdu, etkinlik vesilesiyle yurt dışı ve Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaretçinin geldiğini söyledi.
 
Şeyh Selman Bağdu
 
“Covid-19 nedeniyle 2 buçuk yıldır cemaimizi yapamamıştık”
 
Salgın dolayısıyla etkinliklerine bir süre ara verdiklerini anımsatan Bağdu, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır dünyayı sarsan Covid-19 hastalığından dolayı biz cemaimizi yapamamıştık. Ama hem dünyada hem de ülkemizde vaka sayısının azalması ve Cumhurbaşkanımızın ülkemizdeki açık alanlarda maske yasağını kaldırmasından sonra 2 buçuk senedir yapmadığımız cemaimizi tekrardan yaptık.” dedi.
 
“Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, Trakya’dan gelen var”
 
Ülkenin birçok bölgesinden etkinliğe katılımın olduğuna işaret eden Bağdu, “Misafirlerimiz hem Batman’dan hem de Batman dışından; Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, Trakya’dan buraya teşrif ettiler. Bugün türbe ziyareti yapacaklar, dualar edecekler. Yarın da Allah kısmet ederse sabah saatlerinde bir ilahi yarışmamız olacak. Kazanana bir kurban vereceğiz. Öğlen yemeğini de verdikten sonra misafirlerimizi Batman’dan uğurlayacağız.” diye konuştu.
 
“Büyük bir katılım var”
 
Anma etkinliğine yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayan Bağdu, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Hem kendi coğrafyamıza hem de dışardaki coğrafyaya şu mesajı veriyoruz: Dünyada kardeşlikten, birliktelikten, beraberlikten daha kutsal, öte bir şey yok. Biz bugün Batman bölgesinde hem Türk hem Kürt hem Laz hem Çerkez hem Abaza; gayr-i Müslim kardeşlerimizde var, onlarla da beraber bu anma etkinliğimizi yapıyoruz. Ekonomik şartların kötüye gitmesine rağmen büyük bir katılım var. Bu kadar beklemiyorduk. Baya bir katılım oldu. Almanya’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan, Avusturya’dan gelen misafirlerimiz var.”(İLKHA)
Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA