• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehir içi minibüs şoförleri kontak kapattı.
01 Kasım 2019 Cuma 14:21

Şehir içi minibüs şoförleri kontak kapattı.

Siirt'te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan servis şoförleri ayakta yolcu aldıkları gerekçesiyle artan trafik cezalarına tepki göstermek amacıyla kontak kapattı.
Siirt Küçük Sanayi Kavşağı'nda şehir içi yolcu taşımacılığı yapan servis şoförleri ayakta yolcu aldıkları gerekçesiyle artan trafik cezalarına tepki göstermek amacıyla kontak kapattı.
 
"Şehir içi minibüs şoförleri olarak kesilen cezalardan çok mağduruz"
 
"Trafik polisleri sürekli bizlere ayakta yolcu aldığımız için ceza kesiyorlardı." diyen servis şoförlerinden Abdulsamet Alakaş, "Bizler bugün burada toplanarak bir çözüm üretmeye çalıştık. İnşallah bir çözüm olacaktır. Şehir içi minibüs şoförleri olarak kesilen cezalardan dolayı çok mağduruz. Ayakta aldığımız yolcu nedeni ile ceza kesiliyor. Trafik polisleri de, kendi taraflarından bakıldığında haklı olabilirler ama ayakta yolcu almadığımız zaman para kazanamıyor eve de ekmek götüremiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Trafik ekipleri ara sokaklarda peşimize düşüp ceza kesiyorlar"
 
Kesilen cezalardan dolayı eve ekmek götüremediklerini dile getiren Mehmet Emin Elçiçek, "Emniyet Müdürü bizim için bir çözüm bulacağını söyledi. Bizlere ayakta yolcu almanın yasak olduğu söyleniyorlar. Trafik ekipleri ara sokaklarda peşimize düşüp ceza kesiyorlar. Sürekli şehir içi minibüsler takip ediliyor. Bizler bir çözüm bekliyoruz. 15 kilometre bir yol gidiyoruz ve ayakta da yolcu almazsak bizleri kurtarmıyor. Bir litre mazotun fiyatı 7 TL'nin üzerine çıktı." şeklinde konuştu.
 
"Bizler sadece 2-3 yolcu fazladan taşımak istiyoruz"
 
Şoför arkadaşlarımız özellikle üniversite öğrencelerinin çıkış saatlerinde ayakta yolcu aldıkları için Trafik ekipleri tarafından ceza kesildiğini belirten Kooperatif Başkanı Osman Yılmaz, "Bizler sadece 2-3 yolcu fazladan taşımak istiyoruz. Yolcu taşıma fiyatı ve mesafe kısalığı nedeni ile fazla yolcu almadığımızda kurtarmıyor. Mazot parasını çıkaramıyoruz. Bu nedenle trafik ekiplerinin 2-3 yolcu ayakta almamıza müsamaha göstermelerini bekliyoruz. Uygulamalarda bir yolcu dahi ayakta görülse ceza kesiliyor." diye konuştu.
 
Kontak kapatarak eylemde bulunan servis şoförleri Emniyet Müdürü ile yaptıkları görüşme sonrasında eylemi sonlandırdı. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA