• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seçilenler aldıkları yetkiyi hizmet için kullanmak zorundadırlar
30 Ağustos 2019 Cuma 10:13

Seçilenler aldıkları yetkiyi hizmet için kullanmak zorundadırlar

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, kayyum atanan belediyeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Demir Yolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve beraberindeki heyet ile birlikte Mardin'e geldi. 

Turhan, beraberinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile birlikte 1.2 milyar dolarla bölgenin en büyük yatırımı olan Eti Bakır Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisini yerinde inceledi. Ardından Midyat ilçesine geçen Turhan ve beraberindeki heyetle birlikte Midyat Belediyesi'ni ziyaret etti.

"Seçilenler aldıkları yetkiyi vatandaşın hizmeti için kullanmak zorundadırlar"

İçişleri Bakanlığı'nca Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine yapılan kayyum ataması hakkında konuşan Turhan, "Ülkemiz; tabii kaynakları, iklim şartları ve bulunduğu coğrafi konum avantajlarıyla bize ecdadımızın bıraktığı bir mirastır. Biz de bunu evlatlarımızın emaneti olarak görüyoruz. Önemli olan bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizi severek yaşamaktır. Ülkemiz üzerinde emeli olanların, iç ve dış düşmanlarımıza karşı gerekli mücadeleyi bugüne kadar verdiğimiz gibi bundan sonra da vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biliyorsunuz son zamanlarda bu bölgede, Doğu ve Güneydoğu'da bazı seçilmiş belediye başkanları, vatandaşa hizmet yapması için verilen emaneti, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere imkânlarını kullandırma konusunda yaptıkları işlemler yüzünden, yerlerine vekil başkanlar atandı. Bu bizim güvenliğimiz için, birlik ve beraberliğimiz için, milletimizin beklediği hizmetlerin eksiksiz olarak zamanında ve gereği gibi yapılıp sunulması için olması gereken bir iştir." dedi.

Bakan Turhan, "Seçilenler, vatandaştan aldıkları yetkiyi vatandaşa verdikleri vaatleri yerine getirmek zorundadırlar. Demokrasi, özgürlük, hürriyet… Bunlara, aldığı yetkiyi istedikleri gibi kullanma yetkisi vermez. Her şey hukuki ölçüler çerçevesinde yapılıp yürütülmek durumundadır. Biz 18 yıldır iktidardayız. Niçin iktidardayız?  Vatandaştan aldığımız yetkiyi vatandaşa hizmet için kullandık. Hizmet için kullanmayanlara ise devletimizin yetkili organları tarafından müdahale edilir. Vatandaşın mağduriyeti söz konusu olamaz. Önemli olan ona hizmettir, vatandaşın mutluluğu, refahı ve huzurudur. İnşallah bundan sonra bu ülkede hep birlikte millete hizmet ve geleceğe kendi değerlerimizi ve kültürümüzü taşıyarak bu coğrafyada yaşamak bizim amacımızdır. AK Parti olarak da varoluşumuzun tek gayesi budur." şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Turhan'dan Midyat'a bölünmüş yol ve millet bahçesi müjdesi

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilçede Karayolları Bakım Evinin Millet Bahçesi olarak kazandırılması, eksik kaldırım ve yolların yapılması konusunda Bakan Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'ndan işlerin hızlandırılması talebinde bulundu.

Turhan, Mardin-Midyat bölünmüş yolunun devam eden proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihale edileceğini belirterek, bu yolu en kısa sürede tamamlamayı arzu ettiklerini söyledi.

Alt yapı yatırımların yüksek maliyetli ve uzun vadeli yatırımlar olduğunu kaydeden Turhan, bunların belirli programlar dâhilinde, öncelik sıralamasına göre yapıldığını ifade ederek, "Ekonominin bir kuralı vardır, imkânlar kısıtlı, ihtiyaçlar sonsuzdur ama biz imkânlarımızın ve ihtiyaçlarımızın önceliklerine göre bunları yerine getirdik." dedi

177355e1594beab7a13a-001.jpg

a018183b9ff21177a756-001.jpg

2e4cd5581517b30c806b-002.jpg

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA