• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sebze halinde Coronavirus denetimi
22 Eylül 2020 Salı 06:48

Sebze halinde Coronavirus denetimi

Diyarbakır Yeni Sebze ve Meyve Hali, Covid-19 tedbirleri kapsamında tam teşekküllü denetimden geçirildi.
Bağlar Belediyesi’nin emniyet ve filyasyon ekipleriyle beraber gerçekleştirdiği denetimlerde, maske kullanmadığı tespit edilen esnaf hakkında yasal işlem uygulandı. Sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmayan işyerleri de uyarıldı.
 
Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla sabah saatlerinde harekete geçen zabıta ekipleri, emniyet ve filyasyon ekipleriyle beraber sebze halinde baştan sona denetimler gerçekleştirdi.
 
Maske kullanmayan esnaf hakkında yasal işlem uygulanarak para cezaları kesildi. Temizlik, hijyen ve sosyal mesafe gibi can alıcı konularda ihmali bulunan işyerleri uyarılarak tutanak tutuldu.
 
Dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de etkili olan salgının yayılmaması için sebze hali gibi gıda alanlarının hijyen olması ve kurallara uyulması gerektiğini belirten ekipler, esnaf ve vatandaşlardan kendi sağlıkları için tedbirli davranmalarını istedi.
 
Kimseye ceza yazmak niyetinde olmadıklarını belirten ekipler,” Herkes kurallara uyarsa bunlara gerek kalmaz. Salgın riskine karşı caydırıcı olmak amacıyla bu işlemleri yapıyoruz. Kendimiz ve çevremizdeki insanların sağlığı için son derece basit olan kurallara uyarak işimizi yapalım.” diyerek uyarılarda bulundular. (İLKHA)
Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA