• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfada Regaib Kandili dualarla ihya edildi
19 Şubat 2021 Cuma 09:31

Şanlıurfa'da Regaib Kandili dualarla ihya edildi

Şanlıurfa'da, Regaib Kandili münasebetiyle tarihi Balıklıgöl Dergâh Camii'nde program düzenlendi.
Üç ayların müjdeleyicisi olarak kabul edilen "Regaib Kandili" Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Coronavirus tedbirleri kapsamında yapılan etkinliklerle ihya edildi.
 
Akşam namazından sonra camiye gelen halk, sosyal mesafe kuralına uygun olarak camide yatsı namazını kıldıktan sonra topluca dua etti.
 
Yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okunarak, ilahiler okundu.
 
Regaib Kandili programının ardından Eyyübiye İlçe Müftüsü Âdem Dobur ve halk, İLKHA'ya konuştu.
 
"Bir yıldır camilerimizde doğru düzgün programlar ve etkinlikler yapamadık"
 
İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik eden Dobur, "Tam bir yıldır bu salgın hastalık, bizim ülkemizin üzerindedir. Bir yıldır camilerimizde doğru düzgün programlar ve etkinlikler yapamadık. Doya doya vaazlar veremedik. İnşallah virüs çok uzun sürmez düşüncesi ve duasındayız. İslam âleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah içinde bulunduğunuz hastalık başta olmak üzere bütün sıkıntılarımızın gitmesine ve giderilmesine vesile olur. İnşallah, gelecek günlerde, yaşayacağımız diğer kandillerimizde,  daha huzurlu ve daha rahat bir kandil yaşarız." ifadelerini kullandı.
 
"Rabbim bu üç ayları daha faziletli kılsın inşallah"
 
Virüsün olması İslam âlemi için üzüntü verici olduğunu belirten Mustafa İnce, "İbadetlerde ve mübarek gecelerde bir kopukluk oldu. İnşallah Rabbimiz bize merhamet eder ve bir an önce Coronavirus'ten Ümmet-i Muhammed'i kurtarır. Diğer kandillerde Ümmet daha çok birbiriyle kaynaşır, şükür eder ve zikreder. Rabb'im bu üç ayları daha faziletli kılsın inşallah. İslam düşmanlarını perişan etsin inşallah. Ümmetin daha şuurlu ve ferasetli yaşam düşünmesi gerekir. Yaşananlardan bir ders çıkarmamız gerekir. Önceki kandillerde Dergâh Camisi komple dolardı. Coronavirus' musibetinden dolayı bazı vatandaşlarımız kendi evinde ibadet yapıyor. Üzücü bir olay, Rabbim inşallah bize merhamet eder." şeklinde konuştu.
 
"İnsan kendine ulaşmayı dileyip Allah'a bu gecede dua etmeli"
 
İnsanın bu gece çok dua etmesi gerektiğini vurgulayan Cemal Can Kurnaz, "Allah kendimize ulaşmayı nasip etsin. İnsan her şeye yakındır ama kendine çok uzaktır. İnsan kendine bugünlerde ulaşırsa; insanın en büyük günü o gündür. İnsan kendine ulaşmayı dileyip Allah'a bu gecede dua etmeli." dedi.
 
"Allah, her zaman bu günleri bizlere nasip eylesin"
 
Gecenin çok güzel geçtiğini ifade eden Dilek Gökmen, "İnşallah en kısa zamanda bu virüs hastalığını üzerimizden atarız. Bugün çok güzel bir gündü. Namaz kıldım ve oruç tuttum. Buraya gelip ibadet ettim. Allah, her zaman bu günleri bizlere nasip eylesin. Bu gecedeki duygu anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.
 
Bu gece namaz kılıp dua ettiğini belirten Türkan Mermerkaya, "Regaib Kandili'nde buraya gelmek güzel bir duygu. Buraya gelip namaz kılıp dua ettim. Bu geceyi rabbim güzellikleriyle herkese yaşatsın.
 
Regaib Kandili ile ilgili duygularını paylaşan Muhammed Ensar Çiftçi, " Bugün Regaib Kandili'dir. Herkesin Regaib Kandili mübarek olsun. Camiye annemle beraber geldim. Namaz kılıp şeker topladım. (İLKHA)
Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA