• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa’da aşırı yağışlardan etkilenen kentin elektrik şebekesi onarılıyor
16 Mart 2023 Perşembe 08:08

Şanlıurfa’da aşırı yağışlardan etkilenen kentin elektrik şebekesi onarılıyor

Şanlıurfa’da aşırı yağışla birlikte yaşanan sel felaketinden kentin elektrik şebekesi de olumsuz yönde etkilendi.
Şanlıurfa’da aşırı yağışla birlikte yaşanan sel felaketinden kentin elektrik şebekesi de olumsuz yönde etkilendi.
 
Konuya dair Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde ilk saatlerde abonelere enerji sağlayan 400 trafonun sel sularından etkilendiği bu sebeple de yaklaşık 50 bin aboneye enerji verilemediği bildirildi.
 
Açıklamada, yapılan çalışmalar ile trafolar kademeli olarak devreye alınmaya başlandığı ifade edildi.
 
. Dicle Elektrik, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'daki çalışmalarını; toplam 281 personelden oluşan 96 ekip, 40 arazi aracı, 14 binek araç, 36 platform tipi araç ve 6 vinç ile sürdürüyor.  
 
 Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, selin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda şunlar kaydedildi:
 
Cadde ve sokaklarda sele kapılarak sürüklenen araçların çarptığı elektrik direkleri ve panolar hasar gördü. Kent genelinde toplam trafonun yüzde 5’nden azının hasar görmesi neticesinde yer yer elektrik arızaları ve tedbir amaçlı elektrik kesintileri meydana geldi. Bu tür afetlere hazırlıklı olan Dicle Elektrik, toplam 281 personelden oluşan 96 ekip, 40 arazi aracı, 14 binek araç, 36 platform tipi araç ve 6 vinç ile elektrik arızalarını gidermek için yoğun bir çalışma başlattı.  
 
Şanlıurfa’daki tüm kurumlarla koordinasyon halinde çalıştıklarını belirten Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, "Selden etkilenen bölgelerdeki elektrik arızalarını gidermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber olmuş durumda. İlk tespitlerimize göre toplam trafomuzun yüzde 5’inden az bir kısmı selden zarar görmüş durumda. Dünden bu yana süren çalışmalarımız sonunda trafolardan tedbir amacıyla kesinti yaşanan bölgelere gerekli incelemeler sonucu kısa sürede enerji vermeyi başardık. Su seviyesinin yükseldiği bazı yerlerde elektrik akımına kapılma riskine karşı elektrik kesintisi yapmak zorunda kaldık. Su seviyesi düşerek risk ortadan kalktığında buralara kısa sürede enerji sağlayacağız. Afetle mücadele kapsamında çalışmalarımız sırasında Şanlıurfa Valiliği ve İl AFAD Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkili kurumlarla koordinasyonumuz devam ediyor. Enerji hatlarının zarar gördüğü yerlere jeneratör desteği sunacağız’’ dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA