• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa Valisi Şıldak: İkili eğitim sistemini kaldırmalıyız
11 Eylül 2023 Pazartesi 13:20

Şanlıurfa Valisi Şıldak: İkili eğitim sistemini kaldırmalıyız

2023-2024 eğitim-öğretim yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ikili eğitim sisteminin kaldırılması gerektiğini belirterek, sınıflarda öğrenci sayılarını daha aşağı çekmeyi, daha öğretilebilir ortam oluşturulmasını dil
2023-2024 eğitim-öğretim yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ikili eğitim sisteminin kaldırılması gerektiğini belirterek, sınıflarda öğrenci sayılarını daha aşağı çekmeyi, daha öğretilebilir ortam oluşturulmasını dile getirdi.
 
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
 
Şanlıurfa bu yıl 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 767 bin öğrenci, 28 bin öğretmen, 2536 okul, 24 bin derslikte eğitim öğretim dönemi başlayacak.
 
Bu yıl yeni 37 bin anasınıfı öğrencisi, 71 bin ilkokul öğrencisi ders başı yaptı.
 
2023-2024 eğitim öğretim yılı nedeniyle 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda program düzenlendi.
 
İstiklal Marşı ile başlayan programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu, oyunlar oynandı.
 
Programda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
 
Öğrencilerle birlikte derse giren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve beraberindeki protokol, daha sonra öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
 
"Eğitimi ilimizin birinci gündem maddesi haline getirmeliyiz"
 
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak
 
Şanlıurfa'da eğitimin kalite ve standartların yükseltilmesini öncelediklerini belirten Vali Hasan Şıldak, "Çok çalışıp eğitimi ilimizin birinci gündem maddesi haline getirmeliyiz. Şanlıurfa’da eğitimin kalite ve standartların yükseltilmesini önünde gelen hiçbir önceliğimiz yoktur. Eğitim birinci önceliğimizdir. Şanlıurfa olarak milletvekilimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, tüm kamu kurumları ile el ele vereceğiz. Eğitim sektörünü destekleyen STK’ları hepsini göreve çağırıyorum. Tamamımız bu ilin tüm dinamik güçleri olarak Şanlıurfa’da eğitim olarak birer nefer olacağız. Bunun için eğitimde ki açıklarımızı kapatmak, seviye ve kalitemizi yükseltmek için hep birlikte omuz omuza çalışacağız. Tüm kurumlarımız bunu yapabilme kapasitesine sahiptir. Öncelikle hükümetimizin ve milli eğitim bakanımızın destekleri ile bilhassa yatırım destekleri ile bu konuda ilerlemek adımlarımızı güçlendirmek, durumundayız bunu yapma iradesine de sahibiz." diye konuştu.
 
"150’nin üzerinde okulumuzu eğitimin, çocukların hizmetine sunmuş olacağız"
 
Şanlıurfa'da yıl sonuna kadar 103 okul inşasına başlanılacağını söyleyen Vali Şıldak, "En önemli hedefimiz Şanlıurfa’da ikili eğitim sistemini kaldırmalıyız. İkinci bir durum sınıflarımızda öğrenci durumları daha aşağı çekmek, daha öğretilebilir ortamda çocukları öğretmenlerimize teslim etmektir. 103 okulumuzu yılsonuna kadar ihale edip: yapımına başlayacağız. Bir sonraki eğitim öğretim yılında devletimizin gücü ile 150’nin üzerinde okulumuzu eğitimin çocukların hizmetine sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.
 
"İlimizi bir adım daha öne taşıyacak projeler ve yatırımlar planladık"
 
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu
 
Şanlıurfa'da eğitim kalitesini arttıracak çalışmalar planladıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, "Eğitimde amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen dünyada söz sahibi olabilen evrensel değerlerin yanında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan kendine güvenen ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın himayelerinde okul öncesinden itibaren tüm okullarımızın gerek fiziki şartlarını gerekse eğitim kalitesini daha da yükseltecek ve ilimizi bir adım daha öne taşıyacak projelerimizi ve yatırımlarımızı planladık, çalışmalarımıza başladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği içerisinde bilimsel, sosyal ve kültürel nice çalışmanın hayata geçirileceği bir eğitim yılı olacağına inanıyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA