• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa Valisi Şıldak: Depremin izlerini hızla siliyoruz
20 Eylül 2023 Çarşamba 08:59

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Depremin izlerini hızla siliyoruz

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek depremin izlerinin en kısa sürede silineceğini kaydetti.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek depremin izlerinin en kısa sürede silineceğini kaydetti.
 
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
Akşam saatlerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne geçen Vali Şıldak'ı, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ile İl Müdürü Hüseyin Aras karşıladı. İlk olarak İl Müdürünü ziyaret eden Vali Şıldak daha sonra toplantı salonuna geçerek devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinin çok değerli hizmetlere imza attığını belirten Vali Şıldak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın görev ve sorumluluk ağında bulunan bütün iş ve işlemleri taşrada sizler yürütüyorsunuz. 200'ün üzerinde personelinizle müdürümüzün yönetiminde bu çalışmalar toplumumuzun her kesimine değer katıyor." dedi.
 
Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, "İmardan yapı denetimine, çevre sorunlarından tabiat alanlarının geliştirilmesine kadar pek çok görev alanının ve Milli Emlak'ın da dâhil olmasıyla birlikte geniş bir yelpazenin vatandaşımıza hizmet noktasında ulaştırıldığı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlükleri, modern çağın artık olmazsa olmaz çevre değerlerinin şehirleşme politikalarında uygulamaya geçirildiği birimlerdir. TOKİ ve emlak konut başta olmak üzere bakanlığın pek çok kalıcı hizmeti de yine sizlerin çabalarıyla taşrada değer kazanıyor. Şanlıurfa'mızda da şu an deprem sonrası çalışmalar sürüyor. Gerek hasar tespit çalışmalarının sürdürülmesi gerek hak sahipliği süreçleri ile diğer taraftan yıkım enkaz kaldırma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Biz de bu çalışmalar doğrultusunda depremin izlerini hızla siliyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte bütün birimlerimiz, kaymakamlıklarımız ve belediyelerimizin de desteğiyle bu çalışmaları hızla ilerletip en kısa zamanda sonlandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen konutların depremde örnek olması gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, "Ben çevre müdürlüklerinin çalışmalarını önemsiyorum çünkü temiz ve korunmuş bir çevre, geliştirilmiş tabiat varlıkları unsurları ve her şeyden önce şehirleşme anlamındaki doğru uygulamalar bizim insanımızın hak ettiği değerlerdir. Netice itibariyle depremlerde yaşadığımız, sel felaketlerinde yaşadığımız durum bunun bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Fakat güzel hizmetler, iyi uygulamalar da var. Bunun da en güzel örneği aslında depremde çok güzel sınav vermiş olan TOKİ uygulamalarıdır. Toplu konut idaremizin başarısını toplumda artık kabul etmeyecek hiç kimse yoktur. Dolayısıyla iyiyi başarabilen uygulamalara imza atabilen bir yapımız oluşmuştur. Bununla iftihar ediyoruz ve artık doğal felaketler insanımıza zarar vermesin, binalarımız yıkılmasın, bir sel ve su baskını hadisesi yaşamayalım. Şehirlerimiz buna göre tedbir almış olsun istiyoruz. Bütün bunları birlikte planlamak, yerel yönetimler ile birlikte hareket edip doğru tercihler ortaya koymak durumundayız. İnşallah bunları çok daha iyi seviyeye getirmek için birlikte çalışacağız." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA