• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa Valisi Ayhandan şebeke suyu açıklaması
23 Mart 2023 Perşembe 08:02

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan şebeke suyu açıklaması

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte kentte arıtma yoluyla vatandaşlara ulaştırılan suda sorun olmadığını, bazı mahallelere farklı yerlerden kaynak karışabileceği ihtimalinin olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte kentte arıtma yoluyla vatandaşlara ulaştırılan suda sorun olmadığını, bazı mahallelere farklı yerlerden kaynak karışabileceği ihtimalinin olduğunu söyledi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde açıklamalarda bulundu.
 
Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa’da ise Merkez Haliliye, Eyübiye ve Karaköprü’de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmamalıdır. Yapılan 6.032 analizin 120’si uygunsuz bulunmuştur. Şebeke suyunun içime suyu olarak kullanılmasından kaçınalım. Bu konuda tekrar uyarıda bulunmak istiyorum. Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması için valilik ve kaymakamlıkların duyurularına uygun hareket edilmelidir. Risk almayalım, birbirimizi riske davet etmeyelim." ifadelerine yer verdi.
 
"Arıtmadan da vatandaşlarımıza ulaşan suda sorun yok"
 
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan
 
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, genel anlamda içme suyunda sıkıntı olmadığını, fakat lokal bir problem olabileceğini aktararak, "Fahrettin Koca'nın açıklamasını öğrenince bugün yapılan halk sağlığının raporlarını istedim. Bakanımızın tabii ki mutlaka bir tespiti vardır ki söylemiştir. Halk Sağlığının bugünkü raporunda 'insanın tüketim amaçlı sular yönetmeliği var.' Bu yönetmelikte 81 parametre vardır. Bu parametrelere göre analiz yapılır. Bugün bana gelen sonuçta olumludur. Tam teyit edemedim, detayına giremedim ama anladığım kadarıyla menbada, kaynakta ve arıtmadan çıkan sudan değil bazı mahallelere farklı yerlerden kaynak karışabilir. Emin değilim bu bir ihtimaldir. Normalde Atatürk Barajı havzasından gelen su arıtmaya, arıtmadan da vatandaşlarımıza ulaşan suda sorun yok. Bunu çok ileri teknikler ile tetkik ettik. Genel anlamda sorun yoktur ama lokal problem olabilir. Ben de şu an onunla ilgileneceğim." dedi.
 
"Sular kesilmeseydi Urfa 3-4 ay susuz kalabilirdi"
 
Atatürk barajından gelen içme suyunun değerler bakımından dünya standartlarının üstünde kaliteli bir su olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan, "Bakanımızın söylediği konu mutlak surette lokal anlamda bazı bölgelerin içme suyu olabilir. Büyükşehir'in bilgisinin olduğunu biliyorum. Belediye başkanının da bu konuda bir aydınlatma yapacağını düşünüyorum. Normal şartlarda içme suların içilebilirliği yönünde dün açıklama yapılacaktı; ancak 'daha iyi bir analiz yapılsın ve kamuoyu ile paylaşılsın' dendi. Bugün de halk sağlığından gelen raporlar olumlu ve detayını da birazdan araştıracağım. Bizim Fırat havzasının suyu yani Atatürk Barajından Urfa'ya gelen içme suyu değerler bakımından dünya standartlarının üstünde kaliteli bir sudur. Yağmurdan dolayı bir kirlilik oldu. Dolayısıyla bildiğiniz üzere 2 gün boyunca kesildi. Arıtmayı sıkıntıya sokacağından dolayı sular kesildi. Eğer o gün sular kesilmeseydi Urfa 3-4 ay susuz kalabilirdi. Arıtma suyu kesildi, su dinlendirildi, o kirlilik çöktü ve dinlendirdikten sonra tekrar arıtma verildi. Arkadaşlar çalışıyorlar ve inşallah bir olumsuzluk olmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA