• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa Umut Kervanı hayırseverlerin kurbanlarını kesmeye başladı
21 Temmuz 2021 Çarşamba 10:06

Şanlıurfa Umut Kervanı hayırseverlerin kurbanlarını kesmeye başladı

​Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Şanlıurfa Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.
Şanlıurfa Umut Kervanı, her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da kurban bağışı kampanyasıyla bağışlanan kurbanları kesmeye başladı.
 
Eyyübiye ilçesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı'nda çadır kuran Umut Kervanı, hem hayırseverlerin bağışladığı kurbanları hem de kurbanlarını kestirmeye getiren vatandaşların kurbanlarını kesiyor.
 
Hijyenik bir ortamda uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlar, parçalanarak, paylaştırılıyor.
 
Hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlarda kesilerek görevliler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.
 
Umut Kervanı'nın kurban kesimi ve et dağıtımı çalışmaları, bayramın 4'üncü gününe kadar devam edecek.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı 2. Bölge Koordinatörü Muhammed Faik Doğan, "Umut Kervanı olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz gibi Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı'nda büyük bir çadır açtık. Teveccühte bulunarak buraya gelen halkımızın kurbanlarını kesiyoruz. Burada kendi kurbanlarımızı da keserek  fakir fukaranın evine yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene elhamdülillah halkımızın teveccühü çok fazladır. Burada büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesiminde 60'a yakın arkadaşımız görevli olarak çalışıyor. Buradaki görevliler; kesim, parçalama ve paylaştırma görevlerini yapıyorlar. Kurban etlerini dağıtan görevli arkadaşlarımızla birlikte sahada 150-200 arkadaşımız görevlidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA