• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Günak: Sağlık tesisleri mahrem yerlerdir
24 Kasım 2023 Cuma 08:59

Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Günak: "Sağlık tesisleri mahrem yerlerdir"

Gazze Şeridi'nde özellikle hastaneleri ve sağlıkçıları bombalayan siyonist işgal rejiminin bir vahşet yaptığını ifade eden Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Faruk Günak, sağlık tesislerinin mahrem yerler olduğunu belirtti.
Gazze Şeridi'nde özellikle hastaneleri ve sağlıkçıları bombalayan siyonist işgal rejiminin bir vahşet yaptığını ifade eden Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü Faruk Günak, sağlık tesislerinin mahrem yerler olduğunu belirtti.
 
Siyonist işgal rejimi savaş uçakları, kuşatma altındaki Gazze Şeridinde özellikle hasta ve yaralıların bulunduğu hastaneleri hedef alarak bombalıyor.
 
Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm hastaneler hizmet dışı kaldı.
 
İLKHA'ya konuşan Şanlıurfa eski İl Sağlık Müdürü ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Faruk Günak, sağlık tesislerinin mahrem yerler olduğuna dikkat çekerek hastanelerin hedef alınmasına tepki gösterdi.
 
"Sağlıkta şiddet diyen insanlar hastaneleri bombalıyor"
 
Sözde medeni denilen insanların yaşanan soykırımı meşru gördüğünü vurgulayan Günak, "Dünya bu olayla yeni yeni şeyler öğrendi. Batının ikiyüzlülüğü öğrenildi. Bize yıllardır demokrasi, insan hakları, çocuk hakları ve sağlıkta şiddet diyen insanlar hastaneleri bombalıyor maalesef. 'Medeni dünya' dediğimiz insanlarda bir hareketlilik yok, hatta meşru görüyorlar. Bu inşallah biz Müslümanların uyanmasına vesile olur. Vicdanlı olan insanların da uyanmasına vesile olur. Dünyada da bunu görüyoruz. Elhamdülillah, Müslüman olmasa da vicdanı olan herkes bu olaya tepkili." dedi.
 
"Sağlık tesisi mahrem yerlerdir"
 
Soykırıma uğradığı yalanı üzerine insanları kandıranların bugün katliamların aynısını yaptığına dikkat çeken Günak, "Sağlık tesisi mahrem yerlerdir. Çocukların, kadınların, yaşlıların ve hastaların olduğu yerlerdir. Siyonizm aslında başka bir şey. Siyonizmin ne olduğu Müslümanlar, şuurlu insanlar biliyordu ama yıllardır kendilerinin katledildiği, soykırıma uğradığı yalanı üzerine insanları kandıranlar bugün katliamların aynısını yapıyor. Şiddetle kınamak ve duyurmak lazım, elimizden bu geliyor." diye konuştu.
 
"Buradaki sağlıkçı arkadaşlar da orada hizmet etmek için elinden geleni yapacaktır"
 
Sağlık Bakanlığının Gazze için yaptığı faaliyetlerinden bahseden Günak, "Sağlık açısından elimizden gelen yardım yapılıyor. Gönüllü doktorlarımız var. Sağlık Bakanlığının girişimleri de ortada zaten. İnşallah bunun devamı gelir. Bizzat kendimiz gideriz. Yaralıları getirdik, umarım ki ihtiyaç olursa ve imkân olursa buradaki sağlıkçı arkadaşlar da orada hizmet etmek için elinden geleni yapacaktır." şeklinde konuştu.
 
Günak son olarak şunları söyledi:
 
"Gazze'de sağlıkçıların hedef alınması vahşettir. Bunun başka ötesi yok. Buna cümle kuracak bir şey yok. Literatürde buna herhalde başka bir şey dememiz lazım. İnsanın yapabileceği bir şey değildir ama maalesef bu vahşeti yapıyorlar. Çocukların parçalanmış cesetlerini görüyoruz. Bu vahşeti insanlık görecektir. Bunu da herhalde yeniden tanımlayacağız." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA