• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgülden Abide Kavşağı açıklaması
20 Mart 2023 Pazartesi 08:19

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'den Abide Kavşağı açıklaması

Sel nedeniyle su basan ve can kaybının yaşandığı Abide Kavşağı alt geçidi hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alt geçidin kendi döneminde yapılmamasına rağmen yapılmış gibi gösterilerek saldırılara maruz k
Sel nedeniyle su basan ve can kaybının yaşandığı Abide Kavşağı alt geçidi hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alt geçidin kendi döneminde yapılmamasına rağmen yapılmış gibi gösterilerek saldırılara maruz kaldığını ifade etti.
 
Şanlıurfa'da dünden beri etkili olan aşırı yağış sele dönüştü. Birçok bölgede su baskını yaşanması günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
 
Şanlıurfa'da yaşanan sel nedeniyle cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.
 
Şanlıurfa'daki sel felaketinde 16 kişi hayatını kaybetti.
 
Haliliye ilçesi İpekyolu Bulvarı üzerinde bulunan Abide Kavşağının alt geçitleri suyla dolup taştı. Alt geçitte bazı araçlar sular altında kaldı.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Abide Kavşağı alt geçidin kendi döneminde yapıldığı iddiaları üzerine gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Beyazgül, alt geçidin 11 yıl önce Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapıldığını söyledi.
 
Sel ile mücadele hakkında son durumu paylaşan Beyazgül, "Karakoyun kenarındaki ve Abide'deki temizlik çalışmaları tamamlandı. Karakoyun'da sadece bodrum katlara giriliyor. Bodrum katlara da büyük oranda girildi ve temizlikler yapılıyor. Orası da tamamen bittikten sonra normale kısa sürede dönmüş olacağız." dedi.
 
"Niye benimle alaka kurmak istiyorlar?"
 
Abide Kavşağı alt geçidin kendi zamanında yapılmış gibi gösterilerek saldırılara uğradığını belirten Beyazgül, "11 yıl önce Ahmet Eşref Fakıbaba yapılan alt geçit budur. Kimin zamanında yapılmışsa yapılmış ama benimle alakası yok. Niye benimle alaka kurmak istiyorlar? O gün bizim canlarımız suyun içindeyken iki itfaiye erimizi gönderdim. İki itfaiye erimiz suda alabora oldu ve o endişeyle şahsıma saldırılar yapılıyor. Aynı şekilde Abide Kavşağı ile ilgili yapıştırmalar yapılıyor. Bunları ben milletin vicdanına yönlendiriyorum. Urfa halkı her şeyi görüyor. Sabahlara kadar çalıştığımızı herkes görüyor. Bugünde inşallah daha yoğun çalışarak normalleşmemizi hızlandıracağız. Yüksekliğine ilişkin problem yok. Yalnız burada Cavsak Deresi var. Cavsak Deresinin önü tıkanınca oradan biriken su aniden buraya akıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA