• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç var
06 Eylül 2022 Salı 09:17

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dijitalleşmenin faydalarının adilane dağıtılabilmesi için veri transferini düzenleyen yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç olduğunu belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endonezya'nın Bali adasında gerçekleşen G-20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısına uzaktan erişimle katıldı.
 
Dünya nüfusunun üçte birinin gerekli dijital araçları, dijital okuryazarlığı veya internet erişimi yokken başarılı olmasının mümkün olmadığını belirten Varank, dijitalleşmenin faydalarının adilane dağıtılabilmesi için veri transferini düzenleyen yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç olduğunu ifade etti.
 
Buradaki konuşmasında, salgın sonrası dönemde dijitalleşmenin eğitim, ticaret, sağlık ve benzeri alanlardaki öneminin tüm dünya ülkeleri tarafından kavrandığına işaret eden Varank, Endonezya Dönem Başkanlığının dijital okur yazarlık, veri akışları, bağlanabilirlik önceliklerinin Türkiye’nin çalışmalarıyla ve öncelikleriyle uyumlu olduğunu ifade etti.
 
Salgın döneminde ivme kazanan dijital teknolojilerin yaygınlaşmasının yeni eşitsizliklere ve uçurumlara neden olduğunu vurgulayan Varank, oluşan bu dijital uçurumu aşmanın en etkili yolunun insan merkezli bir duruş sergilemek olduğunu ifade etti.
 
Dünya nüfusunun üçte birinin gerekli dijital araçları, dijital okuryazarlığı veya internet erişimi yokken başarılı olmasının mümkün olmadığına işaret eden Varank, “küresel” bir dönüşüm olacaksa, bu uçurumun haksız rekabete dönüşmesine izin vermemenin asli görevleri olduğunu kaydetti.
 
Varank, veri transferinin devasa boyutlara eriştiği günümüzün küresel olarak birbirine bağlı dünyasında; bu verilerin kötüye kullanılması, mahremiyetin korunması ve fikri mülkiyet hakkında endişelerin üst düzeye çıktığını dile getirdi.
 
Yeni dönemde, gelişmekte olan ülkelerin, küresel dijital platformlara yalnızca ham veri sağlayıcısı olma riskiyle karşı karşıya olduğunu anlatan Varank, günümüzün dijital dünyasını yöneten bir elin parmaklarını geçmeyen güçlerin her türlü manipülasyonu yaptığına dikkat çekti.
 
İnsanlık olarak bir dönüm noktasında bulunulduğunu kaydeden Varank, dijitalleşmenin faydalarının adilane dağıtılabilmesi için veri transferini düzenleyen yeni bir uluslararası sisteme ihtiyaç olduğunu dile getirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA