• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık-Der tarafından “Türkiye Sağlık Raporu” yayınlandı
10 Mart 2022 Perşembe 09:53

Sağlık-Der tarafından “Türkiye Sağlık Raporu” yayınlandı

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) tarafından hazırlanan “Türkiye Sağlık Raporu” kamuoyuyla paylaşıldı.
Türkiye’de son yıllarda sağlık hizmetinde önemli gelişmeler kaydedildiği belirtilen “Türkiye Sağlık Raporu 2022” araştırmasında uluslararası büyük sermaye sağlık sektörünü karlı bir sektör olarak görmekte olduğu ifade edildi.
 
Araştırmada, uluslararası büyük sermayeler tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektörünü de ele geçirmek istendiği açıklandı.
 
Raporun içeriğiyle ilgili bilgi veren Sağlık-Der Genel Başkanı Uzm. Dr. Kasım Sezen, “Özellikle ileri teknoloji ve büyük sermaye gerektiren ilaç ve medikal sektöründe yeni ürünleri reklam desteğiyle maliyetinin çok üstünde satmaktadırlar. Bu büyük sermayenin hamlelerinden bazıları; ilacın markette satılması, eczane zincirlerinin kurulması, özel büyük hastane zincirleri, ileri teknoloji ürünlerin yeterince denenmeden rutin kullanıma sokulması olarak sayılabilir. Bu iştahı dinmeyen global sermayenin hedeflerinden birisi de Türkiye’dir. Bu saldırı karşısında Türkiye’de ki sağlık sisteminin köklü bir geçmişe sahip olması ve halkımızın bilinç seviyesi sağlığımızın kolay lokma olmasını engellemektedir.” dedi.
 
Dr. Kasım Sezen
 
Sezen, “Sağlık sadece Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda olmamalıdır. Hemen hemen tüm sektörlerin, sağlık konusunda görev ve sorumlulukları olmalıdır. Bu görev ve sorumluluklar belirlenerek çok sektörlü sağlık sorumluluğu anlayışı benimsenmelidir. Bir ambulansın geç gelmesi sorununun çözümü, belediye hizmetleri, trafik, kara yolları ve kentsel planlama dâhil olmak üzere çok sektörlü bir planlama gerektirir. Son yıllarda sağlık personeli gittikçe artan şekilde şiddete maruz kalmaktadır. Psikolojik olarak şiddet uygulayanların durumu tetkik edildiğinde şiddetin temelinde kadere isyan görülmektedir. İnsanımızın inanç ve kadere iman temelinde eğitilmesi ve güçlendirilmesi gerektiği aşikârdır. Hastalara ve hasta yakınlarına da ölümü, hayatı, sağlığı vereninde Allah olduğunun hatırlatması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
 
Raporda sağlık sisteminin her yönüyle tek tek ele alındığını aktaran Sezen, “Tarafsız bir sivil toplum gözüyle mevcut durum güçlü ve güçlendirilmesi gereken yönleriyle değerlendirilmektedir. Bu farklı yaklaşım tarzı bu rapora özgüdür. Sonuç ve değerlendirmeler neticesinde Sağlık-Der olarak ilgili kurum ve kuruluşlara tekliflerimizi de sunmaktayız. Bu Raporu mümkün olduğunca anlaşılır, pratik tutmaya çalıştık. Raporda kısa olarak ifade edilen tüm hususların editör heyetinde kitaplar dolusu teferruatlı içeriği mevcuttur. İlgilenenlerle bu içeriği paylaşmaktan mutluluk duyarız. Yüce milletimize faydalı olmasını dileriz.” şeklinde belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA