• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rastgele dökülen çöplerden çıkan pis koku halkı rahatsız ediyor
02 Eylül 2022 Cuma 10:12

Rastgele dökülen çöplerden çıkan pis koku halkı rahatsız ediyor

Şırnak merkezde toplanarak Bahçelievler Mahallesine bağlı kırsal alana rastgele dökülüp her gün ateşe verilen çöplerden çıkan pis koku ve duman çevre köyleri ve Şırnak merkezdeki halkı rahatsız ediyor.
Şırnak merkeze bağlı bahçeli evler mahallesi kırsal alana her gün tonlarca çöp bırakılıyor. Etrafında koruma duvarı olmayan ve rastgele dökülen çöpler, rüzgârın etkisiyle büyük bir alana dağılarak tarım alanlarını ve bahçeleri kirletiyor.
 
Yakılan çöplerden çıkan duman ve pis koku ise çevre köyleri ile Şırnak merkezdeki vatandaşları rahatsız ediyor.
 
Konu hakkında köylülerle görüşen HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Üzen, çıkan koku ve dağılan çöplerden halkın şikâyetçi olduğunu belirterek çöp toplama merkezinin kurulmasını istedi.
 
"Çöp toplama merkeziyle hem kokular bitecek hem de istihdam sağlanacak"
 
HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Üzen
 
HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacaklarını söyleyen Üzen, "Burası için çöp toplama merkezi demeye bin şahit lazım. Çünkü gelişigüzel dökülen çöpler çevreye ve çevre köylere büyük zararlar veriyor. Rüzgârın esmesi ile dağınık gelişigüzel dökülen bu çöpler etrafa dağılıyor. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alan bu çöp poşetleri ile kirlenmiş durumda. Vatandaşlar burada hayvanlarını otlatamıyor, bazı arsa sahipleri ekip biçemiyor. Rüzgârın ters esmesiyle ile beraber pis koku ve duman Şırnak merkeze dahi ulaşıyor. Bu çöp toplama alanının etrafında bulunan köylüler ve etraftaki arsa sahipleri bu durumdan rahatsız. İsteğimiz buraya çöp toplama ve ayrıştırma sisteminin kurulması, geri dönüşüm yapılmasıdır. Yapılacak tesiste hem işsiz gençlerimiz için istihdam sağlanır hem de milletimiz bu çöpün zararlarından korunmuş olur." şeklinde konuştu.
 
Çöp dökülen alana yakın köylerde oturan vatandaşlarda kokudan pencerelerini açamadıklarını, akşamları çöp için gelen hayvanların çocuklarına ve besi hayvanlarına saldırdıklarını belirtti.
 
"Çöp etrafındaki 500 dönümlük arazi ekilip biçilemiyor"
 
Köy sakini Mehmet Sipçi
 
Bulmat köyünde oturan Mehmet Sipçi, "Bu köyde yaklaşık 25 haneyiz. Şırnak merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesine bağlıyız. Yaklaşık 8 yıldır köyümüze geri döndük. Aşağı bölgeye dökülen çöpten bayağı rahatsız oluyoruz. Kokusundan evlerimizde dahi duramıyoruz. Sürekli ateşe veriliyor. Akşamları çöp bölgesine değişik hayvanlar geliyor. Bu hayvanlar çocuklarımıza saldırıyorlar. Hayvanlarımızı telef ediyorlar. Rüzgârın esmesi ile dağdan bu çöpler tarla ve bahçelere kadar ulaşıyor. Bu bölgede tarla sahipleri artık topraklarını da ekip biçemiyor. Çöp etrafındaki 500 dönümlük arazide şu an ne ekliyor nede biçiliyor. Yetkililerden isteğimiz bu konuya duyarlı olmaları ve bu dökülen çöplere bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA