• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram şekerleri tezgâhtaki yerini aldı
02 Nisan 2024 Salı 10:56

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram şekerleri tezgâhtaki yerini aldı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala özelde Mardin’de, bayramların olmazsa olmazı badem şekeri, çikolatalar ve lokum çeşitleri tezgâhlarda yerini alırken esnaf, bu yıl Ramazan'ın bereketiyle alışverişin canlı geçtiğini belirtti.
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala özelde Mardin’de, bayramların olmazsa olmazı badem şekeri, çikolatalar ve lokum çeşitleri tezgâhlarda yerini alırken esnaf, bu yıl Ramazan'ın bereketiyle alışverişin canlı geçtiğini belirtti.
 
Esnaf, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayram alışveriş yoğunluğu Mardin'de hareketli ve bereketli geçiyor.
 
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı.
 
Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi.
 
Esnaflar, Mardin'de bayram şekerlerinin yanında Mardin'e özgü badem şekeri ve onun yanında da kahveye rağbetin olduğunu aktardılar.
 
Ramazan ayının çok güzel geçtiğini bunun yanında alışverişin de bereketli geçtiğini belirten esnaf İbrahim Seçilmiş, “Allah’a şükürler olsun Ramazan geldi oruçlarımızı tutuyor, teravihlerimizi kılıyoruz. Bu yönde çok güzel geçiyor. Manevi olarak çok güzel bir hareketlilik yaşıyoruz şükürler olsun. Malum olduğu üzere bayrama sayılı günlerin kalmasıyla şekerleri tezgâhlara dolduruyoruz. Bunun yanında yöresel şekerimiz olan badem şekerimizi de hazırlıyoruz. Şu an bütün hazırlıklarımızı tamamladık, alıcıları bekliyoruz. Bizim badem şekerimiz çok meşhurdur. Coğrafi olarak da tescillenmiştir. Kahve çeşitlerimiz de şu an çok rağbet görüyor. Dibek kahvemiz olsun yöresel Türk kahvemiz olsun Süryani kahvemiz, Memengiç kahvemiz ilgi odağı durumda. Özellikle bayramlarda ilgi görmektedir. Hem badem hem de kahve çeşitlerimizden ikram ettiğimiz herkes, tadına bakıp beğeniyorlar.” şeklinde konuştu.
 
Geçen seneye göre insanların daha çok fiyat arayışına gittiklerini aktaran Seçilmiş, “Ramazan bereketi şükürler olsun iyidir. İnsanlar, fiyatlara bakıyorlar ama ekseriyetle daha lüks ürün yerine orta kalite şekerleri tercih ediyorlar. Eskiden daha elit markalar, çikolatalar arıyorlardı şimdi ise orta segment daha fazla alınıyor. Geçen seneye rağmen fiyatlar biraz yükseldi tabii ancak biz esnaf olarak zaten az kâr ile çalışıyoruz. Bayramda olduğumuz için fiyatları fazla yükseltmedik. Şu an yavaş yavaş alışveriş güzel gidiyor.” şeklinde ifade etti.
 
“Badem şekeri bizim vazgeçilmez yöresel şekerlerimizdendir”
 
Alışverişin Ramazan ayının bereketiyle çok güzel gittiğini ve daha çok hareketliliğin yaşanacağını ifade eden esnaf İbrahim Akdoğan, “Bayram öncesi herkesin bayramını kutluyoruz şimdiden. Herkesi Mardin’e bekliyoruz. Şekerler, lokumlar, kahveler hepsi tezgâhta yerini aldı, alıcısını bekliyor. Badem şekeri bizim yöresel şekerlerimizdendir. Tamamen Mardin köylerinden toplanıp burada şekerle beraber harmanlanıp insanlara sunuluyor. Alışveriş şu ana kadar çok iyi geçiyor bundan sonrasını da bekliyoruz. Çok şükür Ramazan ayı, bereketiyle geldi. Çok bereketli bir yıl geçiriyoruz. Geçen seneye nazaran bu sene daha hareketli geçiyor. Belki seçimlerden dolayı biraz durgunluk yaşandı. Ancak bundan sonra hareketlilik yaşanacağını tahmin ediyoruz. Fiyatlar çok fahiş değil, uygundur. Herkesi bekliyoruz.” şeklinde aktardı.
 
“Allah'a şükür her şey bereketli geçiyor”
 
Esnaf Burhan Döneray ise bu yılın, geçen senelere göre daha iyi olduğunu dile getirerek, “Sezonumuz daha yeni başladı. Çok şükür Ramazan bereketiyle geldi. Tezgâhlarda çeşit çeşit şekerlerimizi yerleştirdik. Bayrama az bir süre kalmasıyla millet şu an fiyat araştırması yapıyor. Gayet güzel çeşitlere sahibiz. Allah'a şükür her şey bereketli geçiyor. Geçen seneye nasıl oranla bu sene daha güzel. Çünkü geçtiğimiz sene korona yıllarıydı fazla satış yapamamıştık. İnşallah bu sefer satış bekliyoruz. Mardin'de özellikle bayram şekerleri yanında yöresel ve gelenek haline gelen badem şekeri de çok tüketilmektedir.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA