• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan ayında ağız ve diş bakımı nasıl olmalı?
15 Mart 2024 Cuma 08:57

Ramazan ayında ağız ve diş bakımı nasıl olmalı?

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, Ramazan ayında ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerektiğini belirterek dişlerin arasında biriken yemek artıklarının kokuya sebep olabileceğini ifade etti.
Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, Ramazan ayında ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerektiğini belirterek dişlerin arasında biriken yemek artıklarının kokuya sebep olabileceğini ifade etti.
 
Ağız ve diş sağlığının korunmasına yönelik yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulunan Üsküdar Üniversitesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, Ramazan ayında bir sorun olarak görülen ağız kokusunu önlemek için alınması gereken tedbirler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Ramazan'da ağız ve diş bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
 
Ağız ve diş sağlığının, sadece Ramazan ayına özel bir durumun olmadığını her zaman dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Güler, "Sahurda, sahurumuzu yaptıktan sonra ağız hijyenimizi yine aynı şekilde normal fırçalamamız, gerekli ise diş ipi kullanımı,diş arası temizliği ile ağız içerisindeki tüm birikintilerin plaktan temizlenmesi gerekir. Mümkünse de dil fırçalama özellikle Ramazan ayında açlığın getirdiği bir koku da oluyor. Bu fizyolojik bir kokudur ve normaldir ama yemek artıkları kaldıysa özellikle koku dil yüzeyinden kaynaklanır. Bu durumu da dil kazıyıcılarla ya da normal diş firçası ile güzelce temizledikten sonra arkadan öne doğru süpürerek temizlediğinizde ağız bakımınızı sağlamış olursunuz. Bir sonraki yemek yemenize kadar ağız hijyeninizi yeterince sağlamış olur. Akşam yatmadan önce de ağız bakımını sağladığımızda sahura kadar herhangi bir sıkıntı olmadan ağız sağlığınızı kazanmış oluruz. Şu an iftar ile sahur arasındaki aralığımız geniş, dolayısıyla yatmadan önce ağız bakımını sağlayarak sahurda da yine aynı şekilde devam ettirdiği sürece herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır." dedi.
 
"Sonrasında etkili bir temizliği sağladığımız sürece bir yeme-içme problem olmaz"
 
Bazı insanların diş eti hastalığına meyilli olduğunu belirten Güler, "Dikkat edilmediği noktada ani diş eti hastalığı ortaya çıkabilir. Diş etlerinin kanamasıyla başlayan bir tablo olur. Ardından da kemik kayıplarının da görüldüğü bir tabloya evrilir. Bu durumu önlemek adına yapılan çok basit birşey var; ağız temizliğine dikkat etmek. Yeme-içmede herhangi bir sakınca yoktur, Ramazan ayı boyunca ağza bir zararı yoktur ancak sonrasında etkili bir temizliği sağladığımız sürece bir problem olmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA